I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Wednesday, January 16, 2013

PhD Journey #6: Belajar Itu Penat

Even when the path is normally open, I mean when there is nothing to prevent a woman from being a leader, a lawyer, a doctor, there are still many phantoms and obstacles as I believe, looming in her way.

Being a PhD student, having to acquire lots of managerial skills. If you simply kejar the Doctorate title, you are simply going to nowhere. Trust me!

Selain daripada semangat dalam diri, tanpa semangat daripada orang sekeliling, kau akan kecundang juga. All in all, you yourself have to be strong and even stronger than anyone else. Mentally. Physically. Spiritually.

As for myself, I have to handle my baby, my hubby, my 'little baby', my SV and my money HAHA PANG. Yang my money tu sampingan je. Tapi duduk negara orang ni memang pakai banyak duit. Cepatlah habis belajar. Haihhhh... Tak baik mengeluh. Tapi ini realiti kehidupan aku.

Miskin sekarang, kaya kemudian. Susah tahap F9 sekarang, mewah tahap A1 kemudian.

From the bottom of my heart, aku memang berdoa kepada Allah, cepatlah aku habiskan PhD. I need a better life for our family. I bet WF pon tak sanggup nak jadi 'Floor Engineer' for a long period of time. No?

Tahukah anda, dalam bulan January ini, kitorang TAK ON HEATER LANGSUNG walaupon suhu mencecah 0•c. Reason being, nak berjimat sebab bill bulan lepas adalah £120. Maka, kami tak sabar nak tunggu bill elektrik bulan ni tiba. Seriously.

Sekian coretan simple yang terbuku dalam hati aku. Kalau aku give up, pasti ramai bertepuk tangan lalu memberi senyuman sinis kepada aku. Maka, aku tidak akan give up. In shaa Allah

If you happened to read this entry, doakan semoga aku berjaya dunia akhirat ya. Amin. Terima kasih.

Till then peeps. Xoxo


Loves,
aj-the-mommy

6 comments:

Anna R. said...

All the best ! :)

deena awanis said...

yeah babe!orang sedap jer tanya bila nak habis belajar? they don't know how much we want this to end as soon as possible.kan?

eNahLatif said...

all the best beb....tabahkn hati and be strong as u always did....ku doakn dri jauh....;)

Syarifah Ada said...

gudluck kak..i wish u all the best :)

Syarifah Ada said...

gudluck kak..i wish u all the best :)

BISHANANI OMAR said...

be strong