I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Thursday, September 22, 2011

Damia's Pinky Wallet

Being me yang gemar melakukan online shopping telah menarik perhatian mata aku pada satu wallet berwarna pink! There was one day aku saje-saje la usha this online shopping. Actually boleh dikatakan hari-hari jugak la aku usha. Sangap nak shopping. Haha. Tapi I guess ramai kot tau tentang this blogshop, princessvictoriastylo.blogspot.com. Sebab follower blogshop tu macam ramai yang amat.



Then aku ternampak la Ralph Lauren wallet ni. Style tak? Hehe. I bought this wallet when I was still preggy. Initially I was thinking to buy the wallet for my own purposes. But then turned out I jadikan this pinky wallet as Damia's. Untung Damia dapat Mommy tau. Tak payah hentak kaki kat shopping complex depan khalayak ramai nak beg duit. Mommy belikan siap-siap ever since Damia dalam my tummy lagi tau. Bangga skang Damia! Kalau takkk Mommy emo! HAHA Eh tak tak. Mommy tak marah. Mommy cubitt je sebab gewam (err). Huehuehue.



Owh Aildilfitri baru ni jugak telah memberi impak besar dalam hidup aku. Sebab selalunya kira duit raya sendiri kan. But now ni kira duit raya si Anak pulak. Ala aku kirakan pon sebab Damia tak tau kira lagi. Damia tau krrooohh je. Maka, Mommy la excited lebey tau.  HAHA!



Jumlah kutipan duit raya Damia dalam RM1k++. Ini dah termasuk dengan duit raya from Mommy tau Damia. Bila dah besar nanti, dah pandai baca coretan Mommy dalam blog ni, don't you even dare to ask how much I gave you for duit raya okay? Itu rahsia. Cewah ;p



Maka to avoid Mommy and Daddy from using your money IF and ONLY IF your money sentiasa berada inside my handbag, hence we decided to open Gold Saving Account for you. Tapi now Maybank has changed the scheme name. Kalau dulu nama diberi adalah Gold Saving Passbook Account (GSPA), but now it becomes Maybank Gold Investment Account.



Actually I was quite regret la sebab tak beli gold masa I got bonus from my company. During that time, the gold price was around RM137-RM143 only. I didn't buy time tu sebab KONONNYA gold price akan turun menjadi RM120++ and I was totally wrong man!!! The price has been increased day by day until today okay! Sumpah menyesal tahap A+ dowh!

So I decided to open the gold account on last Tuesday. Redah je lah bayar harga emas sebanyak RM182.68 per gram. Tapi kan on that Tuesday morning, the price was actually RM183.10 tau but then when I was at the counter, suddenly the Maybank lady told me that the price has changed and mungkin rezeki Damia kot so from RM183.10, it became RM182.68.

Phew.. Finally open jugak gold account kan. Alhamdulillah...



So Damia, bila dah besar nanti, don't forget to share with Mommy and Daddy your gold profits tau! HAHAHA. Cewah takdela. Simpan duit tu elok-elok. Itu untuk your life saving okay baby. By that time entah berapa la gold price kan. 

In a nutshell, she's my sunshine of everything. Mommy loves you so much Damia Zahraa. I'll do anything for you :')


Your Mother,
aj-the-mommy

5 comments:

kuKu said...

yeah. go mummy go..:)

Syafiqah Jasmin said...

owh sangat comel!!terharu baca..:')

cik asam jeruk said...

bagus nye menyimpan dr kecik..klo setahun 1k,umo 10thn da 10k.kayo damia kayo..hehe.comel je senyum org kayo tu :P

AJ The Mommy said...

KUKU

go go go! ;p


SYAFIQAH

hehehehe


CIK ASAM JERUK

senyum orang kaya? hahahah cuteee

mommie yuyu said...

mcm mana tu gold investment ?yuyu x fhm la?ce terang skit