I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Tuesday, September 6, 2011

Beraya Secara Bertiga

Holla Semua!

Terasa sangat lama tak update blog. Most of bloggers rata-rata dah update pasal raya. Aku je belum. Tak sompek la. Owh ya. Aku dah start keja semula semalam. Maka, too mane errands to do before naek kerja semula. Antaranya nak kena setel hal babysitter bagai. Ha yang tu cerita later la. Kita cerita pasal raya dulu k.

Hari Raya Aidilfitri tahun ni aku sambut secara bertiga, iaitu Aku, Suami dan Anak. Siapa sangka percaturan Tuhan menentukan pada umur 25 tahun, untuk pertama kalinya aku sambut Hari Raya as a Wifey and Mommy. Alhamdulillah.

So raya tahun ni haruslah sambut kat rumah in laws kan. Kena ikot side Suami. Harus tau. Bukan wajib. Hehe. Tapi memandangkan siblings aku pon masing-masing raya rumah in laws, so aku pon setuju saja beraya di rumah in laws dulu. Alah. Bukan jauh sangat. WF pon orang Kuantan jugak kan. Nak balik kampung tu tak sempat lagu raya kat radio nak abes pon dowh! Hehe

Memandangkan aku mempunyai anak kecil, maka aku tidaklah pergi solat sunat raya. Aku duduk rumah menyetelkan Damia. Nak dijadikan cerita, aku dan WF bangun lambat dowh pagi raya!! Tapi takdela lambat sangat. Dalam pukul 730 camtu. Subuh dinosor kitorang. Adik-beradik lain dah siap mandi siap nak pergi masjid dah. Kitorg baru tergedek-gedek nak mandi. Failed Failed! HAHAHAHA DANG!! 



This is Damia during pagi raya. Then I told her that day was her 1st day of Raya. So she had to wake up earlier than before. Tengoklah tu. Muka terkejut kena bangun awal untuk mandi. Hehe.


Tadaaa.. Inilah tema raya kami tahun ni. Actually tema ni kebetulan je. Jodoh mungkin? HUAHUA Ok tak lawak.

Takdelah macam ni ceritanya. Mak (Read: MIL) tak sempat jahit baju raya aku dan Damia. Sebab malam raya tu, Mak tido lambat jahitkan baju raya cucu-cucu lain. So Mak janji nak jahit subuh raya tu nanti. Sekali Mak pon terbangun lambat pkol 7 camtu. Maka, aku tiada lah baju raya.

But being me, aku bukanlah jenis cerewet tak berbaju raya bagai. Tak kecik hati pon Mak tak sempat jahitkan ke apa. Sebab aku kan dah beli siap-siap nursing attire from DNA Collection. Easy for me to breastfeed Damia at anyone's house. Sebab raya pertama tu sah-sah pergi beraya rumah sedara-mara WF. Owh ya. Sedara-mara Suami cuma area Kuantan je compared to mine banyak dekat Johor. Kuantan yillek.

Then kebetulan WF pon takde baju raya. Baju melayu yang WF pakai tu is actually baju nikah kitorg. Jimat kan?! HAHA. Bukan apa. WF kata dia tak puas pakai baju tu. Baru sekali pakai time nikah. Tu yang WF pakai untuk raya. Eh AJ, mana baju nikah kau? Err... Baju nikah aku Errr dah tak muat!! Ok bye


Our Mom and Baby Matching from DNA Collection. I am definitely satisfied with the design. It helps me so much! Worth every penny. Nanti nak beli lagi kat DNA. Tapi kena kumpul duit dulu. InsyaAllah. Hehe =)


Get ready to collect her 1st Duit Raya in life! 
*Mommy excited lebey okay!*


Okaylah. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Batin kalau ada tersalah ayat kat blog, fb mahupon twitter. Peace yo! =)

4 comments:

deena awanis said...

baju dah cantik, kasut dah vogue..cabut laa mitten damia tuhh..susah laa damia nak salam amke duit raya..hihihi

AJ The Mommy said...

oi baby lagi la. haruslah bermitten bagai. hehehe

cik asam jeruk said...

alala comelnye damia..mesti dpt byk duit raya ni..hehe

AJ The Mommy said...

Alhamdulillah bole tahan la. hehehe