I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, March 12, 2012

Kami Sebaya

Damia mempunyai seorang sepupu lelaki (on my side) yang bernama Aliy Amriy. Mereka adalah sebaya. Aliy dilahirkan pada bulan Jan 2011 manakala Damia pula bulan June 2011.


Lihatlah mereka. Akrab semacam sampai tidur pon nak sebelah sebelah masa dalam ELF from Bandung to Jakarta hari tu. Sharing is caring wah kau! Tapi haruslah Damia tidur dengan lebih sopan sket. Kalau Damia tidur secara lasak, alamatnya Aliy sila tidur bawah sekarang! Hohoho


Tatkala seorang terjaga, yang seorang lagi terjaga lah jua. Lalu sambung bermain secara berjemaah dalam kesesakan jalan raya lah nampak gayanya.


Namun, when it comes to acara tangkap gambar, Aliy mengambil keputusan untuk bolayan. Biasalah. Kalau dah anak jantan, mana nak join. Hanya kerlingan macho yang dihulurkan dari belakang. Macho tapi masih hisap pacifier. Bajet pacifier itu cigarette kah Aliy? Kuikuikui

Damia Zahraa memang suka buat muka comel bila pandang camera. Macam tau-tau je nak suruh Mommy jadikan koleksi gambar comel beliau sebagai bahan rujukan tatkala Mommy hilang arah di kantor. Wah kantor kau! Permisi ya bukkkk..


Kaki agah. Ya. Damia pandai mengagah. Itu Damia sedang mengagah peek-a-boo dengan Aliy and Alea. Kalau ikut hati Damia, dah panjat melompat ke seat belakang dah tu. Tapi sebab dikawal rapi oleh Mommy tercinta, maka behave lah beliau serta merta.

Apa kau gila nak bagi bayi 8 bulan melompat kijang ke kerusi belakang??!! Memang tak dapek ah jang! Ish.



See. Damia Zahraa memang bijak buat muka comel. Lalu buat hati Mommy gundah gulana mengira detik cepatlah pukul 530 petang atau lebih tepat cepatlah pukul 7 malam (traffic jammed jangan buat-buat lupa) menjelma agar tuntutan bagasi (Read: Damia) di rumah Nanny dapat dilaksanakan secara segera.

Setelah seminggu bercuti, 24/7 mengadap Damia Zahraa, now I'm starting to miss my baby soooo much!! 530 please come faster!

EH. Apa kaitan rindu si Anak dengan tajuk Kami Sebaya terbabit? KAHKAHKAH. Tumpang lalu Aliy Amriy. Jumpa lagi di Beijing. EH EH EH!


sangap nak cium anak,
aj-the-mommy

2 comments:

deena awanis said...

entry jalan2 bandung cepattttt!!!

AJ The Mommy said...

gambaran tak transfer lagi. hehee