I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Wednesday, January 12, 2011

Alea dan Aliy


Last 2 weeks, balik Kuantan setelah 2 months after kawen tak balik. Sebab busy dengan exam bagai. Ceh alasan. Result drop jugak. Paling terok among the others. I got 3.68 only. But some of them scored 4 flat. Fine. Aku pasrah secara berserah T__T

Eh. Apa cerita pasal exam ni? Tak cool ah. Cerita pasal Alea ah. Baru cool. Se cool Alea main dum-dum macam kat bawah ni. Hoho


Papa Alea ada studio kat Kuantan. So kalau papa dia buat kerja, sometimes Alea dgn mama dia akan teman sekali la. Pastu kebetulan aku dgn WF balik hari tu, so kitorg join lepak sekali.

Pastu Alea ajar kitorg cara-cara pegang stick, cara-cara pijak pedal minyak kat drum tu (HAH PEDAL MINYAK APEKAH AJ BLAH SKANG), cara-cara ketuk dumdum dan macam-macam macam lah kitorg tak reti ketuk secara rawak kan? kan? HAHA.

Tapi alahai seriously. Petah rasa nak geget je Alea.


Sesi belajar bermain guitar secara berjemaah bersama abang ipar. Anak kedua ni memang tinggi kurus macam skeleton eh. Pastu jari runcing. Aku selaku mewakili kaum wanita yang demok berasa tergugat secara tercegat. DANG! Ok bye.


Makcik dan Anak Buah Makcik :)


Time kitorg balik minggu tu ingatkan Kak Ana dah bersalin. Sebab due date dia memang new year, 1.1.11. Cantik tuuu tarikh. Tapi takde rezeki nak dapat baby new year.

Tup-tup Kak Ana delivered a week after that, 7.1.11. Bak kata Angah, "Nak 7 studio jugak". Owh 7 studio tu nama studio Angah :)

So last week bergerak lah kami pulang ke Kuantan lagi sekali. Kali ni nak jumpa anak buah baru lak. Yeaayy!!!

Introducing to you, Aliy Amriy!! Kak Ana ada keturunan cina. No wonder mata Aliy sepet. Sepanjang hidup aku, aku tak pernah dukung baby yang baru lahir. Aliy is my 1st experience dukung baby yang baru day 2 weh!

Bak kata Mama and Abah, "kena blajar dukung budak. Nanti anak awak takkan tak reti nak dukung?" Baiklah mama. Baiklah abah. T___T

Ayat Angah lagi takleh blah, "Alea, suh Cik Ala cuci biyak awak. Nanti nak kena blaja cuci biyak anak sniri tak reti lak. Haha!" Fineeeeee semua fineeeee T____T

Tapi mujur WF reti la dukung budak. Reti cuci tu semua. Sebab dia dah ada 3 anak buah. So dia tak berapa kekok. Erk... Sudah terbalik ka ini dunia? Hehe.

Tapi takpe AJ. Once kau dah ada naluri ibu tu nanti, kau akan pandai seniri buat tu semua. Aura anak akan datang tanpa dipinta right? So takyah nak risau sangat *tepuk bahu sendiri* =)


Aliy and Alea. Adik dan kakak. Sepet dan bulat. Putih dan erk fine! Both pon cerah. Senang aku nak beli baju untuk diorang pasni. Hehe

Agak-agak anak kau nanti cerah tak AJ? Erk soklan mencabar. Pheww. Samar-samar. Terima ketentuanNya. Janji sihat dan sempurna. Janji dipermudahkan segala. Kita kan ada Tuhan. Dah lupa? InsyaAllah tak lupa =)


Owh. Alea sudah mula berjinak-jinak dengan Uncle Pejo. Dulu dia tak biasa lagi. Now ni hah tengokla. Siap beriba minum air bagai. Tak menyempat nak tarik kerusi kan *_*

Si Uncle Pejo pon layan ah kan. Sebab WF takde anak buah perempuan lagi. Tiga-tiga tu putera. So Alea je lah puteri yang ada untuk dimanjakan. Plus cucu sulung memang sentiasa akan dimanjakan secara berlebihan, no?


Hoh?! Hamboiihh. Nak Uncle Pejo je kan yang dukung. Dengan Cik Ala dah tanak la kan. Fine Alea fine! +__+

Cewah takdela. Alea dah makin semangat semangat actually. Aku pulak memang dah tak digalakkan angkat benda berat. Ada sekali aku dukung Alea, aku kena marah dengan Mama sebab kesian kat baby dalam perut. Erk. Okay okay. Baiklah Mama. Tak dukung dah ;)


Okaylah. Itu saja. Till then.


p/s:
Semalam time dengar azan maghrib, baby tendang. Terkagum kecik-kecik dah pandai bagi respon :')



Loves,
aj-the-mommy

2 comments:

gadis.normal said...

hehe. comel je mak n abah ko. aku pun tatau dukung baby yg btol2 br lahir. lembut lagi kan? tapi aku mungkin tak kekok nak buat perkara2 penjagaan baby sbb dah ade 8 weh, 8 anak buah. hahahaha.;p

AJ The Mommy said...

8??!! MAK AIH! Kalau tak reti jaga gak taktau ah nak cakap ape. haha.

Takpe babe. Nanti kita reti slow-slow. hehe