I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Friday, January 21, 2011

Rumusan Salindah



I am so tempting to try this product. Some people assumed that Salindah is a short form from words "berSalin muDah". Haha. Tapi ada logik di situ. LOL

Tapi bila consult dengan my gynae, dia kata DON'T! Bila tanya my cousins yang kerja as doctor pon they said DON'T! Bila tanya my friends yang bakal jadi doctor and dah jadi doctor pon kata DON'T! Hamek kau!

Tapi bila tanya one of my cousin, dia adalah merupakan pengguna Salindah since 1st baby lagi. Dia kata takde side effect and good for baby and the mother as well. Huwaargghh. Konfius gua!

Tapi bila baca testimonial dorg kat sini, memang macam takde side effect and macam bagus jugak la product ni. But aku still tercari-cari kenapa doctor tak menggalakkan. My gynae kata kalau consume this Salindah, the percentage utk Caesar adalah sangat tinggi. Adeyh.

Tapi (ceh banyak lak tapi), ada orang kata tak salah mencuba. At least cuba dan lepas tu tawakal. Sebab lain orang, lain sakit bersalin nya kan. Kalau boleh semua orang nak bersalin normal kan, no?

Salindah ni dia ada set product sebelum bersalin iaitu ketika hamil from B1 - B6 and set selepas bersalin from L7 - L12. For more info, click here.

And have u ever heard about Examo? Kecik-kecik dulu aku selalu gak makan. Konon-konon kalau makan ni cepat tangkap apa cikgu ajar. HAHAHA. Eh gelak lak. Serious skang!

Okay and rupanya pengasas Examo adalah pengasas untuk Salindah jugak iaitu allahyarham Professor Doktor Azizan bin Haji Ismail. So aku macam sedikit yakin la dengan product ni sebab aku penah makan Examo yang pernah famous satu ketika dulu. Hehe

TAPI....Still. Cuak nak try Salindah sebab it involves 2 nyawa. Tapi entah eh. Kalau nak jadi pape, takyah makan Salindah pon akan jadi pape. Kun fa ya kun. Tapi kalau nak mencuba pon tak salah. Tapi tuh la. Doctor semua tak galakkan. Maka, I'm confused T_____T

Nanti la aku gather lagi information. Kot-kot tergerak nak jugak telan Salindah, tawakaltua'lallah la jawabnya. Hehe :D



Loves,
aj-the-mommy

5 comments:

deena awanis said...

aku makan gak examo time kecik2 dulu..
x makan salindah pun aku kena ceaser jugak..huhu..

AJ The Mommy said...

Eh lupa nape ko ceaser. Apsal eh?

babe, kau makan ape during confinement?

safiyyah osman said...

sis,y saya tau,set salindah y org mkn time pregnant smp bsalin tue sgt bgus..sbb dia jenis hemopati punya ubat..

saya dlu keja dgn butik kecantikan y jual brg2 bsalin suma..

ada sorang custmer,anak dia umur 4thun mcm tue sangat la pandai....pandai cakap,pandai mengira...klu kita bgi rm50 then beli brg rm10,dia tau nk bg balance berapa blik..xkena ajar..kagum saya...kulit dia cantik...rambut pun cantik,kuku suma cantik..lepas tue..

saya tany mak dia,time pregnant mkn apa..sbb bdak tue ckp pandai..cerdik,mak dia ckp mak dia amal set salindah dri 3blan kot tak slap..

mak dia ckp bgus.


xsalah akak cuba.bykkan mkn kurma sama:)

Salindah & Ibu Mengandung said...

Web rasmi Salindah:
http://www.edaransalindah.com/main/info-salindah/

Salindah & Ibu Mengandung said...

Web rasmi Salindah:
http://www.edaransalindah.com/main/info-salindah/