I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Tuesday, January 25, 2011

The 4th Monthly Check Up

Hari ini hari Selasa. Hari terakhir bekerja minggu ni. Yeaayy! Eh nape amek cuti minggu ni AJ? Minggu depan ah baru syok amek cuti. Seminggu tros kau!

Err. Sebab nak ikot WF pergi outstation ke utara bhai. So terpaksa la amek cuti this week. Makanya next week bokojo lah kito sekueknyo. Pasrah. Hoho!

Anyway, last Saturday I went for our 4th monthly check up. Alhamdulillah. Baby is growing healthily and yeaahhh my belly is growing faster than I thought! Sometimes konfius, ini anak ke lemak?! Bahahahaha. Sekian.

Ingat tak masa perut aku cramp, pastu pergi jumpa specialist, sekali tertau jantina? Haaa. During the check up on last Saturday pon my gynae has confirmed that insyaAllah the sex of our baby is 80% confirmed bebeh! Alhamdulillah once again :D

Actually macam tak percaya at the early stage macam ni dah boleh confirm jantina baby. Sebab selalu aku dengar from those yang berpengalaman, normally the sex can be known somewhere around 5-7 months. Tapi aku?

Hmm...Mungkin Allah has his own reason why. Semoga segalanya dipermudahkan dan berjalan lancar. Benar. Semua orang akan excited utk dapat 1st baby kan? Tapi kita taktau pengakhiran cerita dia macam mana nanti kan. Maka doakan saja yang terbaik. Anyone who kneels to Allah can stand up to anything. InsyaAllah :')


Ni gambar yang Dr. Mak bagi. Masa tu Dr. Mak cari position baby menonggeng. Sekali nampak tuuutt. Hehehe. Maka si daddy pon menambahkan lah koleksi gambar peribadi anakanda beliau. Hehehe



This one plak gamba yang we got from our gynae last Saturday. Tengok gambar macam dah besar yang bole digomol bagai kan?! Sekali the length of the baby from head to bonbon is 12cm je rupanya. Kalau dah masuk kaki peha bagai tak sure plak.

Tetiba rasa macam Cepatlah July. Seriously :')


Dan seperti biasa, daddy pon menampalkan koleksi gambar the little one into the baby's album. Boleh tahan sentimental atenya laki aku ni. Kohkoh ;p

Ada lagi gambar dalam cd yang gynae bagi. Tapi malas nak transfer. Later lah kalau rajin ;p



Dan agak-agak our baby ikot muka siapa ek nanti? Hohoho!


Time mama pregnant kan aku, mama telah mengkhatamkan satu Quran. Mampukah kau AJ??!! GAMBATTEEEE!



Loves,
aj-the-mommy

6 comments:

deena awanis said...

cayyookkk AJ!!!aku x berjaya..=(

AJ The Mommy said...

insyaAllah. Sedang berusaha yo! hehe

afni+hafiz=dani said...

hehe..mmg syok kan? x saba rasa nk tggu..selagi ada masa ni, abeskan masa dgn suami tau, nnt da ada baby xde can daaa..hehe

AJ The Mommy said...

Afni+hafiz=dani (mcm formula math. hehe)

haha yeke. ok nebes dgr! haha. takpe2. harap-harap suami pon layan baby sama2 :)

nuruljannah sukhri said...

best nya u dh tau jantina baby.ai g scan 16w ngan 17w baru2 ni x nmpk lagi.doc pun mcm xnk tgk lagi.dia kata 7 bulan baru sesuai tuk tgk jantina baby..dengki kan doc tu...

AJ The Mommy said...

Nurul

best plus terkejut sbb tak sangka. haha. takpe2. lagi lambat tau lagi surprise. hehe. so baby kita nnti lahir bulan yg sama la kan u?