I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Thursday, October 13, 2011

Rambut Oh Rambut!


Aku mengalamai masalah rambut gugur tahap dahsyat mitak pelempang sekarang ni. Orang kata, itu normal for breastfeeding mother. Tapi kalau dah tiap kali bangun pagi rambut berterabur mitak di vacum hari-hari, normal kah itu? Dah rupa paranormal aku tengok. Aduh pedih hati ku.

Lebih memedihkan hati bila secara tetiba AIKK ada jalur halus pada mulut Damia OHMAIGOD ITU RAMBUT MOMMY AAAAAAAAAAAA DANG!!! Sumpahs pedis hatis akussss aduusss. Lempang sekarang!

Masalah sebegini rupa terjadi pabila Damia sudah mula mencecah 3 bulan onwards. Ceh onwards la sangat kan. But seriously, Damia masuk 3 bulan je, haaa berjujuran rambutku jatuh ke lantai, karpet, katil, dan yang seangkatan dengan mereka.

Masa aku kat hospital teman Damia hari tu, lagi memilukan. Katil hospital kan bercadarkan putih suci dan bersih. Datang je rambut aku, tercemar katil terbabit secara serta-merta. Pasrah katil terbabit menerima tetamu berambut secara berlebihan lalu menyedekahkan sedikit pada katil terbabit. Malangnya katil terima tanpa rela secara suam-suam kuku. Sob Sob

Sometimes aku pernah menyuarakan hasrat hati aku kepada hati sendiri bahawasanya aku mahu potong botak! Ok juvana kauuu!! Nga Nga Ngaa. Tapi pastilah Sang Suami tidak mengizinkan. Nanti Sang Suami konfius, ini Isteri atau Errrr taknak sebut lah.

Maka, apa solution rambut gugur haaaa??!! Haaa jangan cadangkan Yun Nam Hair Care aku sepuk seseko nanti. Rambut aku lebat. Even dah gugur pon still lebat. Tapi walaupon lebat, aku tak sanggup bertoleransi dengan masalah keguguran rambut yang dahsyat ya ampun!

But I wonder, breastfeeding mommy yang lain mengalami nasib yang sama macam aku ke? Ke aku sorang je yang bakal mengikuti jejak Juvana haishh tak habis-habis kau AJ diam skang!!

Jadi, bagaimana kah cara mengatasai masalah keguguran rambut tersebut? Aku tak sanggup bagi anak aku makan rambut. Makan rambutan lebih enak bila tiba masanya lah bukan sekarang lah woiii.

Ok stop talking crap AJ!

Aku akan crappying bila aku stress. Tapi masalah rambut ni betul-betul men-stress-kan aku. Maka, bantu lah aku #mukakesianmitakpenampar


stress mommy
aj-the-mommy

4 comments:

MissRhana said...

Hi AJ, I pon ada same prob. But time awal2 preggy dl.MasyaAllah teruknya. Sampai segan giler. Now alhamdulillah ok. My one maybe becoz of supplement taken. Urs I'm xsure. Or maybe, nak mommy got new gorjes hair kot.hehe

b.E.L.L.e said...

aj, samelah kite...rambut kite pon gugur tahap mintak terajang..hahahaha..nak potong sayang...uwaaaaa..

deena awanis said...

its normal babe..orang tua kata pasal anak menyembur air liur..tp aku tgk rafique dh stop sembur air liur pun rambut aku macam hape je bergugran..last2 kasik potong!!gugur gak..kurang laa sket masalah tu..

AJ The Mommy said...

MISSRHANA

supplement taken? ermm.. I tak makan pape lak KECUALI shaklee. eh takkan shaklee membotakkan?? wawawawawaaaaaaaa


BELLE

kan? sayang kan? tapi howwwww?!! cepatlah masalah ni selesai sobss


DEENA

hahaha yeke. so kalau aku potong pon prolly akan gugur eh? camtu tanak potong lah. sama je. tapi rimassssss weeeehhhhh dang!!