I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Friday, July 1, 2011

Hari Ini - Day 7



Hari ini hari Jumaat.

Hari ini genap seminggu si anak dilahirkan.

Hari ini pada minggu lepas, aku telah membuat satu keputusan penting dalam hidup.

Hari ini pada minggu lepas, aku telah membuat janji temu bersama si gynae agar diri aku di induced.

Hari ini pada minggu lepas, 2 biji pil dimasukkan oleh staff nurse ke dalam vagina aku. Pil pertama pada pukul 1220pm manakala pil kedua pada pukul 1800pm.

Hari ini pada minggu lepas, aku telah bertarung nyawa melawan kontraksi demi melahirkan si anak.

Hari ini pada minggu lepas, aku berniat utk melahirkan anak pada hari Jumaat.

Hari ini pada minggu lepas, aku telah pasrah tatkala si gynae berkata, aku takkan bisa melahirkan anak pada hari ini pada minggu lepas. Betapa hebatnya Kun Fayakun.

Hari ini pada hari Jumaat, bapa kepada si anak yang digelar Daddy telah mendaftarkan nama si anak di Jabatan Pendaftaran Negeri.

Hari ini pada hari Jumaat, dengan rasminya, si anak telah diberi nama WAN DAMIA ZAHRAA BINTI WAN FAIZUL.

Semoga si anak yang bernama Damia akan menjadi seorang yang bijak dan diberkati selari dengan maknanya Kebijaksanaan dan Keberkatan.

Semoga si anak yang bernama Zahraa akan menjadi seorang yang cantik dan berseri sejajar dengan maknanya Yang Cantik dan Yang Berseri.

Hari ini hari Jumaat. Rambut si anak telah dibotakkan akibat dicukur. Amalan sunnah Rasulullah bercukur pada hari ke-7 rambut si bayi di botakkan.

Maka, selamat tinggal rambut lebat wahai si anak. Semoga rambut baru yang bakal tumbuh, akan lebih lebat dan lebih cantik berkilau tanpa perlu bantuan Yun Nam Hair Care :)

Welcome to this world, Wan Damia Zahraa Wan Faizul. Be a good daughter and muslimah ok darling princess? Everyone loves you. Muahx.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

hananiEy said...

aj !~ congratsssss.

naseb tak namekan wan faizulni .

haahahha

selamat berpantang !~

ellisya said...

aj dear..
slmt menjalani tempoh berpantang okeh..beshnyeeee...tak sabar plak emy..hehe

deena awanis said...

zahraa, wait for auntie dina ok..lepas outstation will go and visit the baby princess..muahh to zahraa..mummy, sila lupakan AIS..hahahaha

jihan said...

tahniah jgn luper upload pic damia zahra..;)

mama_afiq said...

salam AJ..
mama dtg melawat si comel : )
btw, mama dah tukar url... ulat mengacau kat blog yg xberapa nk hado tu..hehe
http://mama2309.blogspot.com
keep in touch dear!! : )

AJ The Mommy said...

HANANIEY

omg! still ingat faizulni ke? hahaha


ELLISYA

hehe. gudlak nanti :)


DEENA

cepat ah datang visit babe.. ais? wahahah sentap hakuh dengar!


JIHAN

thanx dear. Insyallah will do :)


MAMA AFIQ

lorgh kenapa ade org kaco. bolayan sajork. hehe