I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Wednesday, June 29, 2011

The Baby Princess of AJ and WF

Hye korang.

Sorry lama tak update. I seriously wanted to update about the joy of delivering my little princess and so forth but I definitely got no time to do so.

Benarlah orang kata, kalau bersalin ni banyak urat putus. Mungkin salah satu urat aku yg terputus adalah Urat Mengarang? Sebab aku taktau cane nak karang pengalaman bersalin aku. Speechless yet memorable :)

Even to reply every single wishes dekat fb, twit, bbm or msg pon I had to do that secara berperingkat. Sounds poyo but that's the fact btw :)

Eh AJ, baby ikot muka sape? Anyway, some people say the baby looks like the daddy but some say the other way around. But most of them kata ikot muka daddy la.

Well, I don't really mind if orang nak kata baby ikot more to daddy's face baik dari segi jari jemari, kurus tinggi dan sebagainya. Sebab dah sah-sah memang benih dia kot!! Hua Hua Hua Dang!

Tapi YANG PASTI KULIT IKOT MOMMY. Alhamdulillaahhhhhhhhh....... Sujud syukur skang! Hehehe.

Plus kalau baby girl ikot muka daddy, dah besar sure geng dgn mommy kan? Konfem Gilmore Girls abes ah pasni. Takpon Gossip Girl. Wah tak sabar nak shopping bersama-sama si anak nanti. Hohoho! Ceh anak baru keluar tak sampai seminggu dah berangan lebey AJ keluar sekarang! Baiklah T__T

Owh ye. Aku menjalani kehidupan berpantang kt kl je. Eh siapa jaga kau AJ? Mama turun kl jaga. Aku rasa lebih selesa kot kalau berpantang mak sniri jaga. Plus 1st baby kan. No?

Eh tapi nape tak balik kuantan? Kan kalau berpantang selalu balik umah mak. Ni mak lak datang umah anak.

Well well well. Honestly, aku mcm kesian kalau WF kena balik seminggu sekali tgk baby. Costing la weh duit minyak tiket bas bagai. So better my mom je stay skali sini jaga aku. Abah je ulang-alik. Aik, tak kesian lak bapak kau ulang-alik AJ? Abah takpe ulang-alik. Sebab bapak dgn suami lain. Hehehehe.

But it depends la. Lain orang, lain pendapat. So ikot style masing-masing lah. Maka, kalau nak komplen life style aku camtu dan camni, sila pikir dua tiga kali dulu k. Aku buat camni ada la reason nya. Bukan saje-saje :)

Kesimpulannya, aku yang takleh jauh dengan WF sebenarnya. Dasar clingy. Muahahaha ngaku jugak kau AJ dang!!

Alaaaa, aku nak la dia jaga baby sama-sama dengan aku time pantang ni. Baru lah namanya Welcome To The World of Parenting. Teehehehe #alasanbaekpunya

Okaylah. Later aku update lagi k. Nak join baby tido. Ngeee :D

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

7 comments:

farah hairuddin said...

cutenye...apa nme cute little princess ni?hapdet slalu k kak A.j~

deena awanis said...

Aku sangattt tak sabar nak jumpa baby..

~queraiza cullen~ said...

congrat sis..baby sgt syomel...=)

eyda said...

tahniah la AJ.. selamat berpantang :)

kudozu said...

Haha alasan baik punya tapi betul ape kan?

Happy Parenting!

Rashidah said...

salam,
tahniah aj..slmat jadi ibu mithali..
welcome to the new world..
doakan aku jugak,hee

-shidah-

AJ The Mommy said...

FARAH

kalau berkesempatan akan update :)


DEENA

cepatlah jumpeee


QUERAIZA

thanx dik ;)


EYDA

tenkiu bebeh :)


KUDOZU

hahah baik punya alasan. hee


SHIDAH

thank you!! gudlak nnti :)