I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Friday, June 10, 2011

Pilihan Utama Aku

Orang cakap minum air kelapa hujung-hujung ni banyak khasiat dan benefits untuk si anak. Maka aku amalkan la petua-petua yang boleh masuk akal ni. Plus it's proven to Kak Kyra's daughter. So tak salah kalau aku cuba-cuba kan? :)

Tapi sekadar cuba-cuba. Kot-kot nanti dapat baby yang berkulit mulus dan telus. Memang amin syukur sangat-sangat. Hehehe. Tapi kalau ditakdirkan sebaliknya pon syukur Alhamdulillah. Anak sniri. Bukan anak orang lain. Abis tu, takkan nak aku campak dari tingkat doploh kot??? EH!

Ingat senang ke nak buat anak? Ingat senang ke nak dapat anak? Ingat senang ke nak kendong anak dalam perut berbulan-bulan? Ingat senang ke nak beranak? Okay memang aku tak beranak lagi, tapi debaran nya wahlauwehh... Tuhan je yang tau. hehehe

Nanti la aku share my experience during the last stage of pregnancy. Ada baaaaaaanyaak nak share. Tapi serious nanti lah. Tak mampu nak karang entry pasal tu.

Now otak tengah sebok karang thesis. Semua benda atau perkara hatta anasir yang negative aku buat taktau. Aku tolak tepi je. Sebab masa depan aku dan bakal baby lebey penting. Aku nak anak aku dilahirkan dengan mempunyai perasaan proud to be a child of AJ & WF. Cewah.

Ala. All mommies and daddies pon camtu kan. Chill ah. Takyah nak meluat ke apa. Ye dok? Sebagai bakal ibu atau bakal ibu baru, sure la akan ada perasaan excited. Malah bukan excited je. Nervous, risau dan macam-macam lagi la, no? Sukar untuk diterangkan secara berhati-hati. Maka, senyap sajork. Allah kan ada. After all, its between me and Allah The Almighty. Luah perasaan dengan Tuhan pon sudah memadai bagi aku :)

Dahlah. Berangan lebey tak guna. Mari walk the talk yo!


p/s: See... Betapa kuatnya bahana thesis skang ni sampaikan daripada nak cakap pasal air kelapa bole bercerita tentang perkara lain. Focus AJ focus!



nerdy mommy,
aj-the-mommy

5 comments:

zuzu said...

love read ur blog...anyway memang btol kot minum air kelapa masa hujung2 hamil, kulit baby cantik, my sis punye anak keluar skin dia sgt bersih.. insyaAllah kalau sy dah masuk akhir2 hamil nnti blh minum juga..doc pun bgtau bnda yg sama..anyway jom exchange link.. sy dah letak link awk dlm blog sy ;)

Sang Picisan said...

AJ..air kelapa tu kelihatan sgt lazat!! dimana nk dpt tu??

Cik Puan Fara said...

AJ,
ur EDD awal 2hari dr i.. heee tak sabar pulak rasanya..
erm, nasib baik kt simpang jln nk masuk umah ada jual air kelapa.. mulai esok, nk usaha minum hari2 lah
(tp bila lps minum air kelapa, baby i akan jd sgttttt aktif~)

deena awanis said...

aj, aku pun suke minum air kelapa dulu..dan hasilnyer, rafique xde kerak kepala since lahir..=)

AJ The Mommy said...

ZUZU

tuh la. ramai yang kata berkesan. so kita mari cuba test try. hehe. thanx for exchanging the link btw :)


SANG PICISAN

tu aku minum kat kelantan delights babe. slurrppyyyyy


CIK PUAN FARAH

Eh bestnya EDD dekat2. bole nervous dekat2. hehe. eh baby I pon akan aktif pas minum air kelapa. air kelapa mengaktifkan. haha


DEENA

ha babe. aku ade dgr gak pasal kerak kt kepala tu. okay proven kt anak ko. maka harussss aku minum. hehehe