I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Tuesday, November 22, 2011

Damia's Pinky Luggage


Last weekend, my husband and I and of course the baby as well, went to the Parenthood Expo at Mid Valley. As usual, we went out from our house quite early sebab sure jammed tahap dewa kan. So by 10++ o'clock in the morning, we were on the road already and we arrived the shopping mall around 11 am camtu.

We didn't buy much things la. Cari apa yang perlu. Cewah. Tapi kalau dah namanya perempuaaaannnnn..... LU PIKIRLA SNIRI ASSALAMUALAIKUM...

Eh eh belum belum. Entry masih belum tamat.

Baiklah. Sebagai seorang wanita (wah kau!) yang mempunya anak bertaraf infant, baby wipes adalah sangat penting. Begitu juga handkerchief. Malah cleanser for bottle feeding juga tidak kurang important nya. Apatah lagi baby cleanser from head to toe. Eh itu insan bertaraf adult juga perlukan la AJ hoi. Oh eh. Alah. Layan je lah apa aku nak bebel ni. Ish. Merajuk kang! #takdekaitansecaramengejut

Kat mana kita tadi?

Oh! Berkenaan barang-barang penting bagi seorang wanita yang mempunyai anak bertaraf infant kan? Okay apart from that, minyak telon hatta yu yi juga tidak kurang hebatnya berlumba-lumba untuk menjadi barang keperluan penting bagi si kecil. Bagi wanita yang mengamalkan cara hidup 'Cloth-Diapering' pada si bayi juga memerlukan sabun HAD sebagai bahan pencuci.

Oleh sebab musabab terbabit lah yang mendorong aku sebagai seorang wanita yang mempunyai anak bertaraf infant (berapa kali nak ulang daa) untuk pergi menjengah ke tapak expo berkenaan demi merealisasikan impian aku untuk memborong ke semua barang yang telah dinyatakan sebelum ini. *intonasi Vanida Imran please!* HAHA PANGG!!

Tapi kalau dah namanya perempuan....







 LUGGAGE INI JUGA YANG AKU TERPIKAT! HUA HUA HUA


Retail price could be RM200++. But during the expo, I only bought that Pinky Trixie Trunki at RM170 only. Dan aku tak menyesal beli. Sangat cool dowh! Comel bangat...


Disebabkan kitorang banyak borong barang-barang berupa paras botol dan wipe tissue yang berat umpama batu-batan, jadi WF mencadangkan agar sumbat segala hasil tangkapan ke dalam luggage terbabit. Ehem.. Tumpang lalu ye Damia. Mommy and Daddy rasmikan sedas eh. Teehehehe ;p

Maka, sepanjang selepas pembelian, sebelum pulang ke pangkal jalan, kami pergi menyantap makanan tengah hari sambil mengheret this cute luggage ke sana ke mari. Hidup kami menjadi much more easier sekali! Easier as in tak perlu jinjit botol-botol yang berat itu dan ini. Pantun apakah?

In a nutshell, secara tak langsung, worth every penny yo!

p/s:
If it is also meant for adult, I want one! HAHA #kthnxbye



I am,
aj-the-mommy

5 comments:

mysara said...

Comelsss lugage damia... Klo dah gugurl tu pink sokmo ye dak..hehe

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

comel nye... lugage.. pink lagi tu..

AJ The Mommy said...

MYSARA

haha hidup pink! ;p


PUAN DOT

pink selamanya. haha

deena awanis said...

kau buat aku rasa nak beranakkan gegurl sekarang jugak!!

AJ The Mommy said...

yay! rafique bakal dapat baby girl ;p