I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Tuesday, November 29, 2011

Si Kecil Cak!

Aku ada satu habit. Habit aku adalah mengambil gambar anak banyak-banyak. Benarlah kata pepatah, bila dah ada anak, gambar anak yang akan penuh dalam handphone kita nanti. Eh pepatah apakah? #abaikan

Let say, kalau Damia buat satu perkara baru or anything related to anything on earth ni, I will capture her photos untuk disimpan sebagai kenang-kenangan. Dan aku bukan ambil setakat 2 - 3 snap. Tapi bersnap-snap. Ini baru anak sorang. Kalau anak dah berorang-orang? Hohoho


Damia Zahraa, look hereeeee


Peek - A - Boo!


I'm looking at the camera now Mommy 


And still looking... With sexy pose. AGAGAGAGA


Tabby... Look at the camera Tabby!!!


Huwaaarrghh. Mengantok lah tunggu Tabby posing


Ah. I had enough Tabby. Takmo kawan


Mommy... I wanna go out. Take me Mommy. Take meeeee.

Dialog di atas adalah rekaan Mommy yang bajet paham apa anak cakap. Huehuehuee

Everyone wants to give the best to their baby (ies). So do I. Prior to that, I have to show the best of me to my baby so that one day Damia Zahraa tahu apa yang Mommy dia mahukan yang terbaik for her.

After I gave birth, semangat keibuan aku memuncak. Like seriously. Tahap kesabaran aku turut memuncak. At least, aku tak mencarut. Kalau mencarut pon, dah tak sehebat dulu la. Kalau dulu, orang jentik sikit je, bukan setakat gampang aku bagi, but more than that. Tak nak sebut.

The only way to calm myself down (selain mengadap Allah) is by kissing, looking and staring at my Little Princess and say "Allah turunkan aku ujian yang berganda. Tapi Allah juga kurniakan aku anak yang comel dan sempurna untuk aku sayangi dan hargai. This little tiny princess was sent from Allah to fill my heart with happiness and touch my life with love." Maka, terus hilang segala amarah. Trust me! I feel grateful and so blessed. Alhamdulillah


Damia Zahraa dearie,

From the day I did conceive, I promise to you, I will always do my best to give you my love. I will carry you close to my heart, inside mine. While you sleep, I will be here with you. Things might come and go, but you have always to know that Mommy's heart is just for you. My world is all in loving you, little princess. Hugs =)


The Only Mommy of Yours,
aj-the-mommy

7 comments:

deena awanis said...

kau amek lah gambar damia banyak2 sekarang ni..sbb bila dia dah mula fasa bergerak secara tak berhenti, ko akan berjaya amek gambar gegaran jer..HAHAHA..

eh, damia ni comel lah..geram auntie tau..rasa cam nak beranak gegurl skrg jer!!

I.L.Y.A.N.I.E said...

o.k tibe2 macam sebak baca yg part last sekali. dear damia zahraa, be good to mummy. cuteee lah awk. geramm geramm. terasa nk kahwen n beranak cecepat. serronoknya ada anak hehehe :)

AJ The Mommy said...

DEENA

yeke? tapi maybe la sbb masa tu fasa kejar mengejar kan. hahah

haaa beranak gegirl cepat! hehe


ILYANIE

kawin cepat! aku nak pegi. haha. damia nak kawan cepat jugak from aunty mclong. hahah

cik asam jeruk said...

tu la, tgk damia mmg terasa nak kawen dan beranak cepat2.sbb damia ni comel sgt.

xpe aj, stay cool as u always do. orang2 ckp belakang tu, cakap ngn die, ada aku kesah? kui3

AJ The Mommy said...

kawen cepat babe. insyaAllah nanti bertambah kawan Damia :)

yeaahh. likeicare.com! Hohoho

PutriesNoora said...

Damia memang cute habess!=D

AJ The Mommy said...

Alhamdulillah tenkiu :)