I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Tuesday, November 15, 2011

Universal Studio Singapore (Part 1)


USS Rocks! Wuhooo.

Anyway, sorry for the delay. I got so many errands to do lately. Like seriously. Nak pitam sket-sket dengan perancangan hidup aku skang ni. Eceh ayat tanak gebang lagi kan AJ. Dush!

Okay. For the first part, aku letak gambar sket-sket la. Actually it was unplanned pon nak pergi USS tu. But since my friend, Shaera Iliana got married on that weekend, maka, alang-alang menyeluk JB, biarlah sampai ke pangkal Singapore. HAHAHA EH!

Okay. We bought the ticket via online. Thus, we got 20% discount for the entrance fees. Kira rezeki la kan. So total up adalah dalam $115.20 je for 2 persons. Untuk infant, haruslah free. Hoho


Jangan tertipu macam takde orang walhal manusia yang mengunjung adalah sangaaaaaat ramai okay! Ni pon kitorang cilok-cilok amek gambar cepat-cepat -.-


 Kalau Damia dah besar, pasti lah beliau lah insan paling excited, no?


Wanna ride with me? Digi user only! #takdekaitan


 

 Ada bran? Aku wajiblah bran! Tapi............


WF tak bran! HAHAHA. Cewah takdelah. Berani je. Berani takut-takutkan si Anak walaupon si Anak tidak mengerti apa-apa T___T


Kerna nila setitik, abes susu sebelanga. Kerna Damia sejengkal, abes Mommy and Daddy berjengkal-jengkal takleh naek roller coaster. HAHA. But it's okay. Tunggu Damia dah besar nanti. Tengok siapa lagi kecut. Damia, Mommy atau Daddy? Tunggguuuuuuu ;p


Egypt area



 I fell in love dengan botol air tu. $15 harganya. The design adalah sangat unique. Aku pejam mata saja beli tanpa mempedulikan Sing Dollar terbabit. Sebab aku rasa botol air itu adalah cool. Sangat cool.


Owh brader ni dia tengah tunggu orang beratur amek gambar dengan dia. Aku? Haruslah malas. Dahlah panas. Jadi amek gambar beliau semata. Malas amek gambar berdua hatta bertiga.


At Jurassic Park area. Amek gambar cepat-cepat sebab takut lenjun disirami air mawar EH mawar celah?! Ah #abaikan


 Haaaaaaaa. This part I must share with you peepssssss!!!

I never knew that my husband can climb up the rock climbing in a glimpse! HAHA ayat tanak gebang. But HEY seriously! Sumpah aku tak gebang kali ni.

Okay kau tengok eh kronologi cerita gebang tak gebang aku ni. Kuikuikui

Masa tu WF tengah pakai safety equipments la kan.


Then aku nakedkan si Anak Dara ni sebab panas hoii. Berpeluh-peluh badan Damia. Basah lenjun kau. Hari memang terik ya ampun la I tell you.

Pastu lepas tengok WF pakai safety equipments bagai tu, aku pusing la nak dukung si Damia nak suruh beliau tengok Daddy panjat rock climbing tu.

Sekaliiiii......

OMAKKAU! Kat atas sana tu hah! Tak sampai seminit pon hokkaaayyy!! Terkulat-kulat aku tengok Sang Suami sudah menuju puncak. Padahal aku barruuuuu je nak angkat si Damia. Unbelievable man!!! +___+


Maka, dengan itu, aku mengisytiharkan beliau, WF adalah the real Cicak Man Cak Cak Cak!! KAH KAH KAH #kthnxbye


Siap dapat certificate tuuuuu. *muncung mulut semuncung muncungnya*

Brother yang jaga tu kata, hasil turun naek WF dekat rock climbing tu adalah less than 2 minutes!! #pitammakdengar


Damia sudah tidur. Mari masukkan Damia ke dalam mulut raksasa. HOH HOH HOH HOH HOH *suara Giant berkumandang*


 I looovveeeddd this section damn badly! Welcome to Far Far Away!

Tapi aku akan update gambar USS Part 2 Faaaaar Faaaaar Away Lambat dari sekarang. Sebab aku Faaaar Faaaaar Away Busy now ni.


Kita Minum Duluuuuu!!!



a happy young lady,

aj-the-mommy

6 comments:

PutriesNoora said...

bestnyer!rase nak g jugak..hehehe

AJ The Mommy said...

best! pegi la nanti :)

deena awanis said...

ni masuk dalam wishlist 2011 aku..tp lepas consider kerugian pergi bawak budak kecik yang tak faham lagi n mestilah mak bapak dia pun takley nak meroller coster kan diri, maka KIV sehingga rafique boleh join naik roller coaster..yehhhaaaaaa!!!!

botol air sangat cool dowhh..

AJ The Mommy said...

haha ekceli boleh je mak bapak nak naek secara bergilir-gilir but then kene pegi ramai2 ah. syok sekt nak jerit. yang lain jaga anak kita. hahaha.

cik asam jeruk said...

botol air mmg unik..ok kena consider ni pegi..lepas da kwen la tapinye..hihi

AJ The Mommy said...

unik gila kan botol air tu. nak bawak pegi opis I malu yeeww. LOL