I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Thursday, November 10, 2011

Mommy and Damia

Aik. Mommy and Damia je? Where's Daddy?

Hmm.. Daddy sedang beroutstation now. Maka, tidur aku hanya ditemani Damia sahaja.

At first, nebes ada, cuak ada, macam-macam lah pikir. Ye la, home alone with the baby agak mengundang pikir macam-macam. Tapi alhamdulillah. Everything goes very smoothly.

Like yesterday, thought nak balik rumah awal. Sekali meeting abes around 6pm T__T maka aku sudah risau di situ. Balik lambat, means amek Damia pon lambat la kan. Dah lah aku kena balik rumah mandi solat maghrib dulu bagai. Sebab since aku sorang, aku takut terkejar-kejar. Maklumla, maghrib kan 'panjang'.

Tapi again, alhamdulillah. The traffic was not that bad and I managed to arrive home ngam-ngam waktu maghrib. So I had my shower first, then performed my maghrib prayer, then makan oblong sebijik, then around 745pm, off I went to Nanny's house to fetch up the baby. Rinduuuuu sangat okay. That was the first and the last (hope so) aku amek Damia lambat from babysitter. Sayu je rasa.

Malam-malam pulak, Damia memang sejenis makhluk bayi yang mudah dijaga. Damia akan bangun time subuh to wake her parents up.

So macam tadi, around 5am Damia dah bangun. Tapi this time around, mentang-mentang Daddy takde, Damia kasik poopoo on the mattress. Aaaaa dang!!

That was my fault by the way. I forgot to tighten up her CD before went to sleep. Maka jadi bocor di situ. Sebab Nanny selalu pakaikan longgar. When I ask her to ketatkan sket, Nanny tak sampai hati. Cekonon takut budak semput. Hehe comel kan babysitter Damia? :)

So far, dengan Mommy, Damia behave je. Damia lagi banyak uji si Daddy sebab she knows, Daddy garang. Lagi Daddy garang, lagi Damia buat muka kartun tanak bagi Daddy marah. Pastu Daddy pon gelak. Bagus anak Mommy. Best actress Hahaha EH!

Okaylah. Itu je. Cerita lain, nanti lah. Bye!

Mak Yang Busy,
aj-the-mommy

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

deena awanis said...

ok damia comel, tomorrow morning, test mommy again with pee pulak k..=P

cik asam jeruk said...

haahha pooppoo lg damia.ngape xletak gamba damia poopoo tu..kekeke

AJ The Mommy said...

DEENA

haha damia tak pee pon. damia behave je. hehehe

CIK ASAM JERUK

sebab tak sempat nak amek gambar. Mommy tengah mamai lagi ;p