I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Tuesday, April 19, 2011

AJ is turning 25 today =)

I'm turning 25 years old today. Alhamdulillah sebab masih bernafas lagi =)

Okay. Lets proceed with the bedtime story. Cewah. Bedtime lah sangat kan AJ!

Tepat jam 12 malam, I didn't get any birthday wishes pon from the husband. Hah? Kenapa AJ? Sebab we fell asleep before 12 o'clock and woke up at 2am just to perform isya' prayer. Maka tiadalah ucapan manis indah mulus bagai from the husband. Menangis skang AJ! HAHAH

Been awake at 2 o'clock in the morning and WF hugged me first before bangun untuk solat isya' and said...

WF: happy birthday shayanggg....

But then tau tak aku buat apa pastu?? Aku menangis dowh! Aku menangis bukan sebab terharu tapi sebab sedey why did he call me sayang??? He supposed to call me 'baby' not 'sayang'. Maka aku sedey sebab aku rasa dia macam wish salah orang. HAHAHAH DUSH!!

Ye ye baiklah sila beratur untuk lempang aku T___T

WF: Eh. Kenapa nanges ni? (tanya dalam keadaan mamai baru bangun tido)

AJ: Sebab u panggil I sayang.

WF: Laaa... Janganla pk bukan-bukan. Baba sayang baby dengan teettt (nama baby kitorg) je.. Kerja pon memang untuk baby and teettttt (nama baby kitorg bukan teeett. Sekian) je tau. Takde orang lain dah.

AJ: Okay

WF: Okay okay. Happy birthday babyyyyyyy. Love u soooo much! (sambil lap air mata aku)

Sekian drama sesebak eh sebabak laki bini yang sengal ini. HAHAHA DANGG!!


And the most unforgettable moment was, time aku berdrama dengan WF, bole lak si baby ni main roller blade kat dalam perut ni. So kira kami celeb bertiga la tapi secara informal. Hehe ;')

Then bangun solat isya berjemaah. Pastu aku pergi minum air. Pastu WF suapkan aku kurma sebijik. Hadiah hari jadi katanya. Kira makanan pertama pada malam hari jadi. HAHA sejak bila pandai bermelankolik tah laki aku ni =p

Pastu time aku tengah minum, WF pergi kat lappy sebab tadi tertido lupa nak off lappy. Then dah setel semua kitorg sambung tido.

Pastu bangun pagi untuk pegi keje. Eh dah subuh dah? Ceritera pendek kah ini AJ? Hoho

.
.
.

Otw pegi keja, WF tengok fb notification kt bb aku. Pastu tetiba dia bukak satu you tube ni.

AJ: You bukak apa tu?

WF: Jap tengah loading.

So bila dah loading semua, sekali rupanya he opened You tube Happy Birthday from Chipmunk dowhh!!! Maka bernyanyian lah kami di dalam kereta tatkala meredah kesesakan lalu lintas pada pagi hari. Awwcchh!!

AJ: Mana dapat vid tu?

WF: baba ada post dekat wall baby laaa

AJ: Eh yeke??? Tak sempat check lak.


And barulah aku tau yang he posted the you tube video tu malam tadi rupanya time dia nak off lappy tu. Halololo. Sejak bila pandai jadi sweet muuiitt ni suami. Tehehehehe. Tapi..... WF yang post, WF yang bukakkan untuk aku tengok! HAHAHAHA KESIAN EH COMEL! Ok bye


Husband & Wife


Hari ni WF insisted me to wear my new shoes to the office. Memandangkan today is my birthday, dia nak aku pakai kasut baru jugak. Sebab kalau tak, bila lagi nak pakai kalau tak disuruh. Haha. Baiklah suami =)


I'm blessed with my current life now. It doesn't matter how big you succeed in life, it's how humble you are in person that matters. Dear Allah, please keep showering me, family and friends with all your blesses. Amin =)



birthday girl,
aj-the-mommy

8 comments:

~Yun~ said...

happy burfday AJ..romantis sungguh hubby AJ..hehe~take care dear!

mommie yuyu said...

happy birthday mommie to be..best ye, awl2 baby dh clbrt birthday mommie dia

mommie yuyu said...

happy birthday mommie to be..best ye, awl2 baby dh clbrt birthday mommie dia

emily tina said...

happy bday kak AJ!!!! semoga panjang umur selalu dan dimurahkan rezeki..=D
and i didnt know 'my two seniors' were this GILA-GILA!!!!
sweet la!!!! heheheheheehe.

kudozu said...

Sebak..tapi bila baca balik kat atas tu memang nak lempang. haha!

Have a blessed 25th!

-kudozu

deena awanis said...

aku x mo wish dah sebab smlm dah wish..tapi rasa gak cam nak lempang baca yang kat atas tu..tapi sbb pernah mengharungi mood swing as mommy-to-be, aku tarik balik lempangan tu..hahahha..

take care babe..

AJ The Mommy said...

YUN

Thanks yun. Romantis? sila jangan terpedaya. haha


YUYU

thanks yuyu. Ala nnti turn yuyu lak =)


EMILY

Thanx dik! kitorg bukan setakat sweet. Sour bagai semua ada! hahaha


KUDOZU

part mana yang nak sebak tu? ke sebak tak sanggup nak lempang aku? hahahhah


DEENA

yes tak kene lempang! hahaha. betol dowh. aku nanges secara tetibe. hahahah dang!!!

kudozu said...

sebak utk perenggan last sekali.

hehe