I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, April 25, 2011

Pencarian Tukang Urut Selepas Bersalin

Tajuk entry seperti pencarian ustazah muda lagaknya. Ok straight to the point.

Korang dah ada ke tukang urut lepas bersalin nanti? Dah tau nak amek siapa? Korang amek siapa? Berapa tukang urut tu cas korang? Mahal tak? Apa pakej yang tukang urut tu offer?

Okay banyak tanye lak aku kan. Annoying tak? HAHA. Lantak lah korang nak annoying ke apa. Yang pasti aku tengah pening mana nak cari tukang urut ni. Kat KL ni banyak main harga la. Eh bukan semua. Tapi kebanyakkannya la.

Aku ada la google here and there and ada la jumpa beberapa cadangan. Cuma nak teruskan survey. Sebab kalau dapat tukang urut yang kurang menepati sirim badan wanita selepas bersalin atau bahasa ringkasnya urut secara caucincai, kecewa jiwa dan raga aku nanti.

Maka kalau sesiapa yang bole recommend tukang urut sebelum mahupon selepas bersalin, do roger me k bebeh? Kalau boleh urut dan mandikan baby sekali lagi bagus. Kalau ada yang pakej bole masakkan untuk emak dan baby serta bahan-bahan mengurut sekali pon adalah double bagus. Kira all in one la senang cerita.

Okayla. Nak sambung men-google. Byeee


Loves,
aj-the-mommy

9 comments:

mommie yuyu said...

xtau la nk bg cadangan sbb yuyu kat trg.kat sini, semua lepaskan kat mak..biar dia je carikan nnt.kita ni tahan badan je la..hehe

tp btul kata aj tu, kena cari betul2.nnt byr je mahal..tp hampeh buat apa kan?

AJ The Mommy said...

tu la. kita nak yg worth every penny kan. badan pon sedap. hehe

Syura said...

haritu aku terseliuh, pg urut kat sorang makcik kat serdang. name die mak na.

sms aku kalau nak no die. macam x senoheh plak nak letak no die kat sini.

n psst.. die claim die urut norjuma dulu. hehhe. tukang urut celebrity gitu.

oh. aku tau lagi sorang kat balakong.

btw, kenapa cari tukang urut kl? ko berpantang kat kl ke? x balik kuantan?

AJ The Mommy said...

huiyooo..urut norjuma tuuuu. mahal tak weh? ha nnti kasik aku no dia. aku nak. nak recce price dia bape.

aku pantang kl beb. aku tak balik kuantan. nnti dtg visit aku tau! hehe

nur adha said...

hai aj...salam kenal..wah berkobar-kobar nak cari tukang urut...dear,pastikan tukang urut tu betul2 tukang urut tau bukan apa..zaman sekarang ni ramai benar yg palsu...
anyway...untuk berpantang nnati dah decide ke nak amik jamu or supplemen...adha nak kongsi cerita berpantang cara moden ngan aj...happy reading...http://mcm2ada-disini.blogspot.com/2011/04/berpantang-cara-moden-dengan-shaklee.html

AJ The Mommy said...

Hye kak. salam kenal jugak ;)

tuh la. risau jugak dapat yg urut cincai2. takot rasa tak berbaloi.

alamak, tak terpk lak nak berpantang cara moden ke traditional. Tried to read the entry but I cannot open the link. Napekah?

nur adha said...

aj..ni adha bg link semula ye...hopefully boleh le buka...
http://mcm2ada-disini.blogspot.com/2011/04/berpantang-cara-moden-dengan-shaklee.html

Ladyshakti said...

Bagi yang tinggal di kota damansara dan area pj, bole cuba urutan badan dll body and mind therapy di lizkhan beauty & soul,dekat giant belakang bank cimb.urutan nice and ambience very classy.boleh ke rumah customer. tel 03 61423216

ila said...

http://ilaoptimacare.blogspot.com/
company atas ni ada buat confinement lady. makcik akan dtg setiap hari uruskan ibu and baby setiap hari. pakej dari 3 hari ke 44 hari. siap masak makan sume.