I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Wednesday, April 20, 2011

Romance in Romas

Yesterday, after fetched me up from my office, WF straight away drove Suparjo to Mid Valley to have our dinner at Tony Romas for celebrating my birthday. Yeaayy! Impian tercapai. Hohoho!

Dan dengan jujurnya, that was my very 1st time eating at Tony Romas. Tak pernah makan dowh kat situ. Dah lama dah teringin tapi selalu rasa Tony Romas lagi mahal daripada TGIF and VS. Padahal...... Cheaper than them +___+

Sampai-sampai je teros order. Tapi blur taktau nak order apa sebab 1st timer kan. So kitorg siap suruh waiter tu explain satu-satu menu yang ada kat TR. Waiter tu layan dengan begitu bahagia dan pasrah sajork. Hoho

Akhirnya setelah berpk secara rambang dan penat, kami pon mengorder la makanan terbabit.


Haa ni aku punya. I ordered Roma's Sampler. Lazat habes wa cakap sama lu. Mujur order yang best. Kalau tak best memang menangis ah kan.

Tapi aku makan tak habes. Sebab portion dia terlalu banyak. So yang lebih aku tapau bawak balik umah untuk dijadikan breakfast kt office hari ni. Hehehehe



Yang ni WF punya. Aku taktau la dia order apa dan tanak amek tau pon dia order apa. Aik? Nape lak camtu AJ? Haaa.. Sebab WF order yang bersangkut paut dengan lamb! I don't eat lamb weehh.. So aku pon tak amek tau nama menu tu. Heee ;p



And we told them that yesterday was my birthday. Then they served us with this delicious Chocolate Avalanche selepas makan. Yummylicious~

Pastu, waiter tu tanya la nak dorang nyanyi lagu birthday ke tak. Aku cakap tanak. WF cakap nak. Last-last tak nyanyi pon. Sebab kitorg dah ngantok. Plus customer ramai. Staff dorang pon gaya macam tak cukup tangan nak handle. So tak nyanyi la dan aku sukeee. Dah boyot-boyot ni blushing ah orang nyanyi camtu. Hihu ;p



Semoga tahun depan dapat celebrate bertiga. InsyaAllah =)


Setelah melepak di situ since 7pm sampailah 9pm, kami pon beredar. Serious lama gila lepak sana. Sebab sangat mencabar okay nak abeskan makanan yang banyak gila portion dia. Sampai kena pergi solat maghrib gilir-gilir. Kalau blah awal macam rugi la kan food tu. So makan secara selo-melo ;)

Pastu balik umah.

Sebelum tido WF angkat PS3 dia bawak masuk dalam bilik. Since umah kitorg ada wifi and PS3 can be connected to wifi and tv, pastu WF pon secara tetiba memainkan lagu Happy Birthday from Chipmunk melalui you tube sebelum tido.

Aku dah nak terlelap dah time tu. Patutla WF semangat angkat PS3 letak dalam bilik. Rupanya tetiba je lagu Happy Birthday tu kedengaran di ruang legar kamar. Pastu WF pon nyanyi lagu tu sambil tiru gaya chipmunk. HAHAHAHAISHH YA ALLAH LAKI AKU KE NI +___+

Takpe AJ. Anggap je itu pembawakan budak. Hohu Hohu Dang!!!


Sekian episode birthday tahun 2011. Bulan depan birthday WF. Aku nyanyikan lagu Wings je lah untuk dia nanti. EH Wings apekah? Ok bye.



Loves,
aj-the-mommy

5 comments:

aEn+aReaL=Ryan said...

happy bday :)

deena awanis said...

sempena birthday kau, apa kata ko belanja aku..x dapat tony romas pun xpe, chillis pun jadi laa..hahaha

AJ The Mommy said...

AEN

Terima kasih ;)


DEENA

weh jadi tak sabtu ni? event tu mcm menarik dowh!

cik puan jihan said...

wahh!!..bestnyer makan kt tony roma tuu...jihan nak g tapi tak pegi2 jugak nggeee~~..;p

AJ The Mommy said...

nnti pegi la. layan chocolate avalanche. hehe