I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Wednesday, April 27, 2011

Baby Shopping

Since ramai yang kata kedai baby adalah sangat banyak dekat The Curve so teringin lah nak usha. So, last weekend, WF and I went to the Curve. Before this pergi sana tak pernah terpk lak nak usha kedai baby. Maka pergi Curve kali ni memang purposely untuk meronda-ronda di kedai baby semata.

Then, bila sampai sana, memang boleh tahan banyak lah juga baby outlets like Mothercare, First Few Years, Little Haven, GAP for kids, Poney etc. Memang rambang mata lah senang cerita. If kau nak cari banyak stocks and choices, then I think Curve is the best place to go la.

1st kedai yang aku masuk adalah Mothercare. 1st time aku masuk Mothercare yang ada stok semua baby stuff yang aku nak tengok depan mata. For instance, aku nak tengok and pegang Baby Bjorn kaler merah, hah ada. PINK pon ada seeyyhhh. Pitam jap +___+



Smart gilo yang kaler merah tu. Tapi pink juga memikat hati. Sekadar memikat hati je lah kan. Tapi seriously memang aku teruja weehh tengok both colors. Aaaaaaaa geram!!!

Tapi aku tak beli lagi la sebab tengah pk perlu beli ke tak. Aku rasa perlu. WF kata tak perlu. Tapi aku tetap cakap perlu. Sebab aku pk, kalau pergi pasar malam ke, Matta Fair ke, takkan nak pakai stroller weh. Sesak dowh! HAHAHA DUSH!



Okay pastu kitorg nampak stroller Quinny Zap Xtra kaler merah! Wah teruja abes. Sebab masa pergi survey kat Mamours OU, salesgirl tu kata yang red color dah abes stok. Yang ada time tu white color je so tak cantik bagi kami. Owh ya. WF and I dah berjanji nak beli barang baby kaler merah. Sebab kalau merah, boy or girl pon bole guna later :)

TAPI TAPIIII..... Walaupon Quinny idaman hati telah dijumpai, hasrat kami untuk memilikinya wajar disimpan dalam hati semata. Sebab mempunyai kenderaan bersize Suparjo adalah kurang sesuai untuk memiliki Stroller yang cool sebegini rupa. Plus seat untuk Quinny perlu dicabut kalau nak lipat. Kira lipat frame dia je lah. Bukan lipat sekali dengan seat. Maka secara tak langsung juga, Quinny tersingkir daripada item list kitorg :(

Eh bukan item list kitorg, tapi item list aku. Aku bersedey tak dapat Quinny. WF pula bergumbira okay!!! Sebab WF sangat berminat dengan Maclaren stroller. So bila survey Maclaren, dah sah-sah Maclaren menang lah sebab bole fold. Maka aku pasrah secara pukal T___T


Haa see. Masa ni kat Momscare OU last two weeks. WF siap susun setiap jenis model Maclaren stroller. Punya la obses kan. Cait! Finally we have decided to buy which model but of course the one with red color la sebab merah macam smart je, no?

So lepas jalan-jalan kat Curve tu, WF ajak aku pergi satu baby outlet area Dataran Sunway. Dia kata kat sana murah dan mungkin ada sale. Then kami pon bergerak ke sana.

Nama kedai tu, My Baby Choice. There're too many choices that you can get with discounted prices and sedar tak sedar we spent for almost RM300 kat sana. Nak tau barang apa kitorg beli, nanti la next entry. Tetiba malas nak type dah. Eh tetiba je AJ? Iya. Tetiba.

Sambung later. Thesis memanggil secara tetiba. Chow.



Loves,
aj-the-mommy

8 comments:

deena awanis said...

mac laren pun cantik..zapp extra seat dia x ley lipat ey??x tau pulak aku..

AJ The Mommy said...

takleh babe. kene cabut seat tu pastu lipat frame dia je. frust aku! haha

mommie yuyu said...

mc larren pun cool je aj.yuyu plan nk beli mc larren jgk.tp tgu baby kuar dulu

AJ The Mommy said...

bila tengok lama-lama maclaren ni baru la rasa cool. haha pasrah

Lin Ghazale said...

jgn beli carrier baby bjorn pls.

in fact jgn invest beli ape2 jenis
"crotch-carrier" at all.

sekadar nasihat. huhu. tak cakap nnt tak sedap hati

babai!

AJ The Mommy said...

yeke kak? nape. tak membantu sgt eh. ok nnti sembang kt twitter.

jihan said...

wahh~~...bestnyer shopping barang baby...excited kan..;)

AJ The Mommy said...

hehe. excited ye jugak. geram tengok sbb comel pon ye jugak ;p