I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Saturday, April 9, 2011

Geram Tengok Playgym!


KENAPA ZAMAN AKU KECIK-KECIK DULU TAKDE PLAYGYM HAH?!! EMO NI EMO. OKAY TETIBA!


Hye semua. Hehe. Actually, aku baru lepas men-google barang-barang baby secara online. Tapi antara banyak-banyak barang baby, aku sangaaaaatlah teruja dan tersuka tengok PLAYGYM! Comel dan comfort I tell you! EH. Mana tau comfort AJ? Penah try ke? Hehehehe. Alaa tengok pon tahu comfort. Cis

Kalau tak percaya kenapa aku geram, cuba tengok pictures below. Geram tak? Geram tak?



Yang jenis ni jenis yang banyak mainan kat keliling tu. Siap ada cermin tuuu. Bole la si anak nanti feeling diva dari kecik. HAHA. So kalau si anak rasa nak nanges mungkin akan terhenti lah tangisan itu tatkala melihat wajah sniri yang tak berapa nak cool kalau nanges. Hehe. Ceh. Pepandai je kau AJ.

Tapi yang atas tu macam tak berapa nak tebal. Macam nipis sket. So aku rasa kurang selesa kot nanti. Cewah. Macam kau lak yang nak baring atas tu kan AJ! Errr.... Hee ;p



Haa yang ni cuteee. Dah lah pink yo! Tilam dia pon nampak tebal and mainan kat keliling tu macam penuh. So ini memang memenuhi citarasa aku lah. Kalau bagi anak aku pon sure dia suka. Kalau tak suka takpe. Biar mommy je yang baring nanti. MUEHEHEHE DUSH!




Ni pon tilam dia tebal gak. Tapi mainan dia tak berapa nak banyak. Tapi setahu aku bole add on kan? Kira beli extra kat mana-mana Mothercare and then tambah je kat tepi-tepi tu. No?


Tapi memandangkan harga dia sangat lah mahal, semua pon nak over RM180 kan! Tak caya pegi tengok kat Babies R Us. Meleleh air mata gua tengok. Tu yang membawa diri beralih arah ke Bandung beli kat Lavie sajork. Less than RM100.

Tapi yang kat Lavie aku beli tu, rasanya tak tebal sangat kot. Tapi sebab murah, layankan sajork. Kalau rasa teringin jugak sebijik macam kat atas-atas tu, aku beli lah yang lain nanti! HAHAHA. Ok sumpah tipu. Takde koje aku nak beli banyak-banyak aih. Baziaq weh baziaq!

Dan sampai skang ni aku masih tertanya-tanya, KENAPA ZAMAN AKU KECIK-KECIK DULU TAKDE PLAYGYM HAH?!! Sobs!

Sekian luahan perasaan.


loves,
aj-the-mommy

5 comments:

~Yun~ said...

cntiknyeee playgym!!tp nape mahal sgt ek?klu nk beli ni kan AJ,kene beranak selalu,berbaloi..hehe~

nuruljannah sukhri said...

mmg mahal playgym ni..xmol lah beli..biat simanja ni maik batu mainan murah je.mcm mommie ngan daddy dia dulu2..hihi
ngan ank sendiri pun bekire

AJ The Mommy said...

YUN

haha tau takpe! invest skali je. pastu inherit kat adik-adik yg lain. hehe


NURUL

haha takpe2. golek2 atas kapet pon layan gak. hehe

deena awanis said...

aah..macam laa ko ingat time ko baby dulu..anyway, rafique x duduk sangat pun playgym tu..bila dia dah meniarap, playgym terlalu sempit untuk dia bergolek2..hihihi..

AJ The Mommy said...

ingat weh ingat. sbb kalau mak bapak aku belikan, sure ada gamba dia kan. hohoho!