I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, December 19, 2011

The Joy of Breastfeeding The Baby

Even though I didn't manage to fully breastfeed my baby, but having an opportunity to breastfeed Damia Zahraa is such a blessed. At least anak Mommy merasa jugak susu Mommy in her entire life kan. Alhamdulillah.

But then, I am so impressed with those working mothers yang managed to fully breastfeed their babies. Well done peeps! Because apparently I know it is quite impossible right. Dengan time constraint nya lagi. Dengan workload nya lagi. So congratulations to all of you.

In my case, during working hours, I'll do the pumping session for about 2 times, afternoon and evening. Dekat rumah memang direct feeding lah. Sebab tu I can easily off to lalaland while breastfeeding my little baby. Sambil menyelam minum air namanya itu. Hohoho


Ini masa dekat office.


Ini masa otw balik from kerja


Ini juga hasil masa office hour


Kantoi sambil layan movie. kehkehkeh


Kadang-kadang dapat banyak ni. Alhamdulillah


Dalam traffic jammed pon aku pernah pump while driving. hoho ;p


Sometimes banyak ni je. Sobs :'(


So kesimpulannya, hasil perahan adalah depends. Sometimes banyak, sometimes boleh lah. Pernah jugak keluar setitik je okay! Fuh masa tu memang stress bangat gua cakap sama lu. Tapi apa yang penting, iyaaaa betul. Apa yang penting adalah kerjasama antara otak dan badan. Kalau otak dah set susu ada, insyaAllah ada lah susu tu.

Support from Husband juga penting. Masa aku dapat 1 oz je, WF kata, "Alhamdulillah.. Banyak lah tu!" Rasa nak debik je time tu. Itu perli ke semangat hah? HAHAHA DANG!!! Tapi indirectly he actually tried to boost up my semangat untuk terus breastfeed. Siap belikan milk booster lagi agar si Mommy terus-terusan bagi si Anak minum susu badan. Hehe. Thanx Suami =)

Anyways, I have an intention to breastfeed Damia Zahraa until she turns 2 years. Campur FM pon takpe. Semoga dipermudahkan oleh Nya. InsyaAllah


a breastfeeding mother,
aj-the-mommy

5 comments:

deena awanis said...

chayokkk bebeh..aku pun dah campur..yg penting teruskan jer setakat jer selama yang mungkin..

AJ The Mommy said...

tuh la. insyaAllah dipermudahkan. susu ibu FTW! hehe

Cik Puan Fara said...

stock i pn dh kureng sikit.. tp takpe AJ, kita usaha setakat yg termampu.. nnt Allah tolong kita sbb niat kita nak kasi yg terbaik utk anak kita..aminnn

Ideologi Hidayah said...

alhamdulillah..rezeki damia...

mmg betul..mencabar kan bekerja + breastfeeding ni...anyway.. congrats sbb berjaya BF walaupun sbg ibu bekerja..

teruskan usaha babe...

AJ The Mommy said...

CIK PUAN FARA

kan? insyaAllah. selagi masih mampu, ada la rezeki anak kita. sebab susu ibu memang susu yang terbaik kan. amin...


HIDAYAH

amin.. insyaAllah. marilah teruskan usaha walau onak badai datang menyerang. woceh