I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Tuesday, February 28, 2012

Bayi 8 Bulan


 Si Manja Damia Zahraa =)


Last Saturday, on 25th of Feb 2012, genap 8 bulan sudah aku bergelar seorang Emak kepada bayi bernama Damia Zahraa.

And alhamdulillah, susu badan pon masih ada. Setiap malam akan tidurkan Damia secara breastfeed. And aku tak tahu sampai bila aku nak tidurkan Damia dengan cara sedemikian rupa.

It depends on the situation jugaklah actually. Sebab kat rumah Nanny, pandai pulak Damia tidur tanpa boobs. Hehe. Maka, mungkin Damia sudah belajar berdikari. But bila Mommy is around, manja lah bayi tersebut secara serta-merta. Hehe

I'm okay with that anyway. I feel comfortable with what I'm doing. I can feel the bonding session between me and my baby while breastfeeding. Yang pasti, Daddy lah yang akan tak selesa. Sebab kalau Daddy nak tidurkan Damia, haaaa masalah masalah. Hahaha. Maka, Daddy pancing dengan botol susu to sleep his baby. Poor Daddy :p

Damia tak berminat dengan pacifier. Sebab Husband and I memang tak ajar Damia hisap puting. Walker pon takde kat rumah. So takdela acara lajak dari pintu masuk sampai ke dapur menggunakan walker. Yang ada hanyalah acara Damia merangkak, berpaut sana sini untuk ke sana dan ke sini. Hehe

Tak kesahlah apa orang nak kata, we have our own way to raise up our baby. Takde parents yang taknak beri yang terbaik untuk anak memasing kan.

And owh! Damia dah ada 2 batang gigi!! Yang Mommy perasan la. Kalau yang sorok-sorok tu, tak sure la pulak. Sebab Damia tanak bagi Mommy tengok gigi dia. Ate blushing ke Damia. Haha

Lagi apa ye. Hmm. Hah. Damia dah boleh bercakap. Tapi using her baby language la. Hehe. Pagi-pagi bangun tidur, Damia akan tepuk-tepuk pipi Mommy and bercakaplah bahasa baby terbabit. Nak suruh kejut Subuh rupanya. Cute. Hehe

Damia is a morning person. Alarm clock tak bunyi lagi, Damia dah kejut Mommy Daddy bangun solat subuh. Baguss. Terima kasih Anak. Jangan kecik-kecik je rajin, dah besar nanti tak bangun subuh pulak ye Sayang... Hahaha

Okla. Till then.

Damia's mommy,
aj-the-mommy

4 comments:

dinashuz said...

AJ, ktrg pun dun believe in puting n walker usage... hihiii...

deena awanis said...

damia, cepat belajar cakap..lumba dengan mommy sape cakap lagi banyak!!hahaha

PutriesNoora said...

damia tomeyyy...mmmuahhhh..mmmuahh=D

AJ The Mommy said...

DINASHUZ

yay!! sepp!


DEENA

haha sengal. Mommy pendiam apa ;p


PUTRIESNOORA

hehe tenkiu aunty :)