I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Thursday, February 16, 2012

Jadi Pengapit, Kahwin Lambat?


Itu semua dusta. Myth semata-mata.

Ini pengapit aku. Ereen namanya. Nama betul Shafreeniza. Nama betul sebetul betulnya lagi aku tak ingat. Tak kuasa nak hafal nama panjang beliau. Heheh.


Oh. She's my matriculation-mate. She's my UM-mate too. She's also my housemate tapi masa zaman mula-mula nak kerja la. Sebab during my uni days, I stayed at college je. Dah kerja baru menyewa. Itupon atas bantuan Ereen yang menyewa bersama-sama coursemate nya.

Kau tengok kat atas tu. Sebok nak pakai purple jugak. Tiru lettewww. *padahal pergi ujibakat game show hapetah ni malas nak ingat*



Ereen juga pengapit aku ketika majlis bertandang. Senang cerita aku tak pening kepala lah masa tu untuk cari siapa nak jadi pengapit aku untuk side WF. Si Ereen pon excited jugak sebab haruslah gambar beliau akan sentiasa ada setiap kali bergambar kan. Hehe ;p


And a year after, she got married with her husband who used to be her lovey-dovey-boyfie since high school lagi.

See. Siapa kata jadi pengapit, jodoh lambat sampai? Aku dulu pon, a year after jadi pengapit, aku pon berkahwin.

Pokok pangkal, JODOH DI TANGAN ALLAH =)


Andai ada berasa aneh mengapa aku berpakaian begitu, sebab musababnya adalah 1. Mudah nak breastfeed Damia 2. Lepas majlis Ereen, terus nak gerak balik KL 3. EH who cares AJ? Haha Baiklah.. T__T


Eh ini siapa pulak AJ?

Okay ini childhood friend aku. Farah nama diberi. Jadi apa kaitan Farah dalam entry ini? Aaaaa.. Itu yang aku taktau. Miahahaha ok tak lawak so tak perlu gelak. Sekian wasalam.

Baiklah. Macam ni cerita dia. Masa aku tengah belek-belek nak pilih gambar Ereen, aku kena lah bukak wedding album kan. Sekali ternampak these two pictures (above and below).

Gambar di atas seperti berlakon. Walhal, kami tidak berlakon. Tetapi tengok tangan kitorang tu. Tak tahu apakah topik perbualan. Siap bercekak pinggang bagai minah tu. Pastu jari taknak L for LOSER lah kan Farah hoii... Hahaha dush sedas!


Apakah ini Farah??!! Ibarat si kepochi yang sedang bergossip ala-ala-rapper-yo-ya-a-a-aww-ya-a-aww pada hari perkahwinanku?? Homai...

Dan apakah rupa itu AJ??!! Persis dimarahi ibu tiri akibat telur ikan tembakulnya habis ditelan?? Homai too...

If you happened to read this blog Farah (I know you do), aku sayang kau WALAUPON TIME AKU TENGAH BARU NAK MANDIKAN DAMIA LAH AKU KENA LAYAN SMS KAU MENYATAKAN KAU DAH ON THE WAY NAK DATANG LEPAK RUMAH SEBAB NAK MAIN DENGAN DAMIA. Pheww. Mujur aku sayang kau.

Okay habis crap untuk entry kali ni. Sepatutnya Entry ni untuk Ereen. Tapi penghujung cerita, overshadowed by Farah? Cis kau babe. Mengganggu kosentrasi hidup aku saja. Muahahaha MUAHS!

Till then everyone.

2 comments:

Dayana said...

ey, farah dah nak kawen lettew ek?

congrats farah!

AJ The Mommy said...

haha taklah weh.