I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, August 15, 2011

Car Seat Hunting

We had a car seat hunting last Saturday. The initial planned was to get a Ferrari Car Seat. But then it's so hard to get that brand in any baby outlets. Sedangkan Mothercare pon asyik nak abes stok, apatah lagi outlet lain.

Setelah kecewa, maka kami beralih kepada brand Halford secara pasrah tapi terbuka malah gembira. Plus, sekarang ni kan Mega Sale is everywhere. Harus dapatkan hari Sabtu terbabit jugak. Hohoho #alasanbaekpunya



Blue car seat? *yawn*



I dislike this color la Daddy. Mommy, help!!



Gosh!! Don't you understand I don't want this color?



OMG I LOVE THIS RED HALFORD CAR SEAT! THANKS MOMMY. THANKS DADDY FOR UNDERSTANDING MY FAV! ;p


Halford car seat is not that bad anyway. Got insurance cover from MUI Insurance for 1 year if happened any accidents or injuries while using it. And another insurance cover from Halford company for 2 years. Maka, kami on sajork!

Most Mommies and Daddies are using Maxi Cosi right? I used to eager to have that one also for the baby. But then, being WF yang cerewet tahap A+ punya, beliau sangat reluctant to have that brand after he made a comparison between all brands.

Yes. Laki aku lagi cerewet daripada hakuh siap buat comparison bagai! Kalau aku, asal branded je, rembat terus. Tak pandang harga dah. KAHKAHKAHAIP!

Tapi aku masih terkilan la sebab tak dapat Ferrari Car Seat tu. Tapi takpe. Takde rezeki. Mungkin next time bole beli :)

Ok Damia panggil. Bye!


The Coolest Mommy,
aj-the-mommy

7 comments:

mama_afiq said...

cantik la car seat dia... nmpk comfort sgt.. beli kat ne AJ? brp rm eh? mcm terbekenan la plak ng ngn kaler biru tu... : )

AJ The Mommy said...

Beli kat mothercare je. Retail price 600++ but then after disc dapatla 584. Beli la mama. Hehe.

Btw, nape privt blog? Nak bacaaaa. Hehehe

deena awanis said...

Halford ni malaysia brand tak silap aku..tp design bley tahan jugak aku tgk before this..and the price pun not much differ ngan maxi cosi..aku ade sikit kecewa gak sbnrnya ngan maxi cosi tu..sbb tak ley nak recline abes..

AJ The Mommy said...

Deena, tu la. Price Halford lebey kurang maxi cosi je. Reason laki aku tanak amek maxi sbb takleh recline la. Haha. Ala takpe babe. Rafique dah besar dah kan. Takyah recline abes ;)

mama_afiq said...

kat manjung ne mmg xde makna la kan nk jmp benda alah tu... kene tunggu pegi KL bru leh beli.. aishhhh xsabar nk abis pantang haha...
mama private kan psl ade ulat haha...
AJ kasi email.. nnt mama invite..

AJ The Mommy said...

ulat lagi ke? ni email. ajlaabijak@gmail.com

Lily said...

Hi sis AJ...wah year 2011 post..hehe i am in searching of baby car seat...confuse sangat pilih car seat yang sesuai. So far after read some reviews i think i might get this halford car seat as well...my question is it compatible with any car? mine is myvi. easy to install? so how is your experience with halford?
thanks