I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Wednesday, August 10, 2011

Wrapped by Moby Wrap

Hello blog! Sorry la lama tak menjengah kau. Aku dah ada Baby la blog. So kau bukan keutamaan aku lagi dah. Setiap kali aku nak jengah kau, si Baby pasti akan memanggil si Mommy. Maka, terus tak jadi jengah kau. Hehe. Sorry eh. Okay ni si Baby tengah tido. Maka, terimalah jengahan aku secara rushing ni. Check it out!

.
.
.


Last Sunday was the last day of my confinement. Alhamdulillah. And harap-harap la period time raya. So tak banyakla ganti puasa nanti. Hehehe

This Ramadhan means a lot to me. This is the first Ramadhan that I celebrated with a person called a Husband. Tiada yang lebih indah daripada itu adalah kami menyambut bulan yang mulia ini dengan kehadiran si baby princess. Alhamdulillah. Terima kasih Tuhan atas rezeki dan nikmat sebegini rupa :')

Owh ya. Mama dah tak jaga aku berpantang since the 1st day of Ramadhan. Memandangkan I'm still on maternity leave, hence during working hours, segala hal ehwal penjagaan baby, I have to handle it by my own self. Who says settling the baby is easy? Ponek hokkaayy!!

Plus Damia Zahraa jenis suka mengempeng. Nak tido je wajib mengempeng. Sampai satu tahap aku dah tak larat, aku bagi je Damia Zahraa pacifier but still beliau tak layan hokkay!! Nak boobs Mommy jugak. Maka, Mommy pasrah di situ. Demimu Wan Damia Zahraa +__+

Btw, I never heard the word of 'mengempeng' until lah dah beranak ni baru lah dengar. Tu pon sebab Mama sebut. Mungkin itu ayat-ayat orang dulu-dulu kot. Teehee. But Pheww. Jaga baby ni bole tahan penat wa cakap sama lu bhai. Keluar la jugak peluh betina ;p



And last Saturday, Daddy was being so nice by taking me and the baby out from the house. Maklumla. Asyik terperap je kat umah kan. Maka, sedikit kasihan pada 'two ladies' ini ;p

Ingatkan nak pergi The Curve tapi malas nak harung jammed bagai. Maka, off we went to IOI Mall. Tak kesah la mana-mana janji mall. Hoho

As we arrived IOI Mall, terus terjah diaper changing room sebab WF wanted to wear this!!


Moby Wrap is the way to go!! Hohoho. Eh nape bukan kau yang pakai AJ? Sebab aku malas nak berselirat dengan tudung. Lagipon pakai benda alah tu leceh sikit. Have to DIY. Plus, aku tengah kumpul duit nak beli Jumpsac baby carrier. Tu baru cool untuk Mommy pakai. Hee :D

Tapi jujur aku cakap kalau aku ni free hair, aku guna je Moby Wrap tu. Sebab takde nak sangkut kat tudung bagai. No? ;)


Memandangkan it was the first time for Daddy using that baby wrap, maka haruslah rujuk kitab Moby Wrap sedas. Ingat main lilit bodoh camtu je ke. No No No! Haha!

Banyak hokkay steps dia. Sebab tu aku malas pakai. Miahaha ;p



And tadaaaaa!!!

See. Siap dah! Takdela susah mana nak pakai cuma perlukan kesabaran tahap dewa ah. Kalau tak, kendong sajalah anak itu. Huehuehue.

Anyway Daddy. Actually you looked macho la on that Moby Wrap! But to avoid you from being bangga semacam, so I kept it secret to myself. Ngeee :D

Eh nape tak pakai stroller Maclaren yang kau dah beli tu AJ? Owh stroller Maclaren tu tak support from newborn. So starting from 3 months onwards baru boleh sorong Damia Zahraa guna stroller. As for now, carry sajork :)



Aww. She's such an angel. Ain't she cute? :')



Family Tree. Hehe

Rupa paras bentuk badan tak penting AJ. Janji cukup ilmu agama, pelajaran, kerja bagus, balance dunia akhirat pon dah memadai. InsyaAllah *AYAT SEDAPKAN HATI SEBAB TAK KURUS-KURUS LEPAS BERANAK MUAHAHAHA DANGG!!!*

Baiklah. Semoga Ramadhan membantu proses kelangsingan badan daku -.-


Yours truly,
aj-the-mommy

7 comments:

kuKu said...

aj, ku suka ayat last tu..hehe..

pejo cool gila nak pakai mcm tu..haha..

happy family..;P

AJ The Mommy said...

hahaha. untuk orang-orang demok macam kita ni haruslah kene motivate diri seniri. ekekek

kudozu said...

aj gemok..!

kalau aku cakap camtu ko marah tak?

huehueheuhue ;P

-kudozu

AJ The Mommy said...

tak marah sebab aku takdela gemok sangat. muahahha

PutriesNoora said...

comey damia!memg mcm little angel la=)

~YUN~ said...

sportingnya hubby nk pkai mcm tu,ingt mummy je yg pakai!hehe~

asik mengempeng kat mummy,sekali skali bg ayah die plak bes gak kan,mmg pnt kalau baby nk mengempeng,baby yun tiap2 malam cm2,letih..huhuhu~

deena awanis said...

best nyer damia tido..