I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Thursday, August 18, 2011

Ramadhan dan Kami


Aku sudah mula berpuasa since the second week of Ramadhan. Memandangkan kami mempunyai anak kecil, maka agak sukar untuk aku pergi berterawih di surau. So I decided to perform my Terawih prayer at home only. Since that, WF juga sudah tidak ke surau seperti sedia kala. Kami berjemaah bersama di rumah.


Ya. Kami berjemaah bersama serta ditemani si Kecil itu. Hehe. Kalau time tak meragam, ha tengokla. Tidur tak ingat doniaa. Hehe



Tapi tiba part Damia meragam, Mommy sempat berjemaah untuk Terawih 2 rakaat pertama saja. Rakaat selebihnya, Daddy sambung solat secara solo. Manakala Mommy sambung berjemaah breastfeed Damia. Bila dah berjemaah breastfeed tu, maka emak dan anak sambung tidur secara berjemaah. Hohoho :p

Dugaan datang secara berjemaah. Namun, keberkatan juga dimohon secara berjemaah. Maka, marilah solat secara berjemaah.


Bless Seeker,
aj-the-mommy

6 comments:

~YUN~ said...

Aj,nk tanya,mane beli tilam baby tu?die comes with kelambu tu ye?

AJ The Mommy said...

Aah yun. Comes together with kelambu. I beli kat kilang tilam kat bandung :)

deena awanis said...

aku kan..memang selamat laa terawih this year..huhu =(

AJ The Mommy said...

Apsal selamat? Sbb kene handle rafique yg makin nakal la tu. Hehe

cik asam jeruk said...

dah folow blog ni.senang nk tgk nnt baby damia yg comel ni..hehehe

AJ The Mommy said...

Thnx for following ;)