I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Tuesday, January 10, 2012

AJ's Family Potrait

Semalam balik Kuantan jap. MIL got admitted while we were in Sabah. But then since until yesterday MIL still haven't got discharged yet, so we decided to pay a visit for her. Pergi office kejap, then off we went to Kuantan. Plus, I got compassionate leave. UEM is very flexible! That's why I love UEM damn much! Haha #tetiba. But WF kata balik hari saja. Maka, aku okay saja. No harm pon.

So semalam masa melawat MIL, went there with my parents as well since they also live in the same state, which is Kuantan, Pahang la. Hehe. Berjanji berjumpa di HTAA. Luckily, my father in law also was there too. My Paklang and Maklang (Read: Mak Pak sedara WF side my MIL cum anak buah my Abah masa kerja dulu), and Mak Uda and Pak Uda (Read: Mak Pak sedara WF side my FIL cum parents to my ex primary schoolmate) pon were there jugak. Macam small reunions lak. Complicated tak ayat aku. Haha. But that's what had happened yesterday evening right after we arrived in HTAA la ;p

My MIL kelihatan semakin sihat. The drip has been taken out. So I guess she needs more rest and tak boleh makan ikut suka hati dia dah. Boleh tahan kelakar gak dengar Doctor tarbiah MIL aku. Haha. One thing about herself is, MIL suka cuba ubat-ubatan tradisional ni. Jenama apa tah dia sebut. Lupo. So ubat tu tak boleh nak compromise lah dengan her body. Sebab dah mixed up with too many types of medicine. So after this, she has to be a picky eater. If not, kena tarbiah dengan Doctor lagi lah nanti =)

After visited MIL, I went back home with my parents. WF stayed back in the hospital. He wanted to meet the Doctor in charged personally. So bila aku sampai rumah, aku lepak lah dalam bilik Mama like what I did time bujang-bujang dulu. Asal balik rumah je, lepak bilik Mama talking about Mom-Daughter thingy. Gilmore girls ha camtu. Tak habis-habis aku ni. Kahkah. But that's the fact anyway.

Damia cepatlah membesar. There are sooo many things Mommy wants to share with you dear... Yes dear, a lot! =)

So time tengah lepak dengan Mama, I saw this picture below on the dressing table.

Ain't that little girl cuteeee???!! Bahahahahha. Okay okay. Sila muntah hijau sekarang. I was so surprised to see this photo you know. Macam sweet nya Mama Abah tampal dekat dressing table. I am pretty damn sure they missed 3 of us every day so damn badly tapi taknak bagitau kan??!! Aaaahhh terharu lah Mama ni. Sebak pon ada. Sobsob :')

So yeaahh. I am the youngest and the only daughter in my family and the fairest one! Ngahahaha. My Along, is a captain in MISC now. My Angah is a freelancer, managing his own studio in Kuantan. We are all married yo!! Hahaha. Macam tak percaya pon ada. Dah besar anak-anak Mama Abah =)

Mama said,"Look at this picture, muka Alea macam muka Adik time kecik-kecik dulu". Huh? Who's Alea?


So here you go! This is Alea Irdina. Angah's 1st daughter. Now dah masuk anak ketiga. 2nd one is Aliy Amriy. Yes, a boy! Sepasang tuuuu.... Heiiibaattt. Hehe. The 3rd one ni tak sure baby gender lagi. Alea berkulit cerah sebab Angah's wife ada mix Chinese. Tu yang melepak semacam.



And tadaaaa.. This is Damia Zahraa. My daughter lah. Hak ela macam lah kitorang taktau ni anak kau AJ hoii.. Dush kang! +__+

Okay so Damia berkulit cerah mix apa pulak? Damia mix Jawa yo. Muahahaha. Eh apsal gelak. Serious ni. Damia mix Jawa and Arab. Tapi tang hidung terikut Jawa lak. Ekekekek dang!!

So before this, aku asyik dukung Alea je. Now alhamdulillah dah boleh dukung anak sendiri. Bila aku bukak balik family folder dalam hard disk, gambar Alea banyak gellll okay!! Now Damia's photos sedang menandingi the total number of Alea's photos. Berusaha AJ Berusaha! Kalau tak nanti dah besar Damia merajuk. Hahahahaipp!!

Anyways, Alea loves Damia very much I can tell. Aliy adik dia tu, Alea selalu buli. Sebab dia nak yang sama gang dengan dia, which is The Gang of Power Puff Girl! Hohohoho. Alea seperti tidak sabar mahu melihat Damia bercakap dan berlari dan membesar lalu berkongsi cerita peribadi bersama-sama. Haippp. Ini angan-angan Alea atau Mommy Si Damia? Kahkahkah #abaikan

Semoga mereka membesar menjadi insan yang berguna. We shape our children, our children will become what we want them to be. Genetic-wise and attitude-wise. Hence, be a proud Mommy or Daddy to your little one(s) okay peeps!


Till then,
xoxo

4 comments:

deena awanis said...

nak baby girl jugakkkk!!

AJ The Mommy said...

Beranak lagi cepat! Hehe. Nak boy jugakkk. Hahah

PutriesNoora said...

Aj..putihnya masa kecik..comel mcm patung dah!i xpenah ade gambor mcm ni masa kecik..kesian i..huhuhu

AJ The Mommy said...

Noora, haha time kecik je macam doll. dah besar tak comel dah. sobs ;p

may I ask, nape takde gamba mcm ni masa kecik? takpe jgn sedey k :)