I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, January 9, 2012

Bodoh kah Mereka?

Read one article. Someone posted dekat muka buku. Seorang emak memukul anaknya yang berusia lingkungan 4-5 tahun sampai mati budak tu. Reason being, si anak main conteng-conteng dinding dalam bilik guna lipstick si Emak yang baru beli. Cekononnya mahal. Wth?!!

Sekarang anak kau dah tiada, kau beli lah seguni lipstick yang kau idamkan. Tak payah menyesal. Not worth anymore!

Ada satu kes pulak, si Bapa melempang si anak sebab si anak tak dengar cakap. In other words, degil. Ha camtu. Biasalah spoil child. Pasti ada phase kenakalan gitu. Maka, si Bapa tak boleh tahan sabar, lalu melempang si anak sampai berdarah muka.

In the first place, itu bukan anak kau eh sampai tergamak cederakan si anak. Nak mengajar anak banyak cara lah bro. Melempang bukan lah the easiest way untuk mengajar anak.

May I ask, kecik-kecik dulu belajar agama tak? Ke terus lupa dan alpa dengan nikmat duniawi? Haish. Aku tak respect lah orang macam ni.

Apa kata kau lempang diri kau sendiri sebelum tangan kau ringan je nak lempang muka anak tu. Sedangkan anak sendiri pon ringan nak dilempang, anak orang lain agaknya ikut suka hati dia jugak kan nak main lempang-lempang ni. Maklumla, terlebih pandai nak mengajar kan.

Ya Allah. Semoga Damia Zahraa mempunyai ibu dan bapa yang tidak mudah naik tangan. Lebih baik naik suara daripada naik tangan. Atau kan lebih elok naik kereta lalu pergi ke masjid. No?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

deena awanis said...

gile lah orang camtu..yang bapak tu satu hal..yang mak tu, dah tak ingat ke cemane susah nak keluarkan anak sorang??

youramirah said...

sesungguhnya mereka merupakan manusia yg tak berakal. sendiri buat anak, sendiri pukul anak. jawapan kepada tajuk entry ini, ya, mereka memang bodoh!

*tetibe emo*

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

whttt... sebab lipstik je... gile ke hape.. hohoho.... memang teruk la mak dia tu... angin je dengar!! eh baca....

AJ The Mommy said...

DEENA

mungkin si mak tu terlalu senang nak bersalin sampai boleh pukul sesuka hati. haish


YOURAMIRAH

sep! mereka memang bodoh!


DOT

ya babe. lipstik je. sedekah sket la kau punya babe. haha