I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Friday, January 13, 2012

I Want A Stylo Diaper Bag Please!


I do really really really want a handbag cum diaper bag so bad and I meant it! Sebab apa? Sebab sejak jemenjak dua tiga menjak Damia dah membesar ni, handbag aku memang semakin tercampak ke arah Sungai Klang dah la. Aku hanya bawak diaper bag Damia dan sumbat segala keperluan dalam bag tu like WF's wallet, purse aku, CD Damia, extra baju Damia, bibs Damia, segala-galanya untukmu lah Damia. Hahaha

Maka, aku sudah terasa semakin ke arah tidak stylo lagi. APAKAHKAHKAH. Aku tahu ayat terbabit umpama meminta lempangan secara berdas-das tapi whattheheck! I am just 25 years old EH itu 2011, tahun ni 26 years old and I am still young (20an dikira muda pls!). Sedangkan a housewife mother boleh kelihatan anggun bergaya, inikan pula I am a young mother with career and of course I want to look presentable. I mean, I want to look..... good. That is all.

Tapi aku memang semakin tidak meng-pamper-kan myself for about sometimes. Facial cleanser berjenama New York Skin Solutions, tersimpan rapi beberapa botol dalam almari. Since aku preggy, aku tak pernah pakai facial cleanser sampai ke hari ini. Maka, sekiranya terbit pimples here and there, aku tak berapa nak meraung sebab aku tahu, aku sendiri tak jaga kecantikan diri. So why should I blame the nature. Isn't it?

Tetapi bila lately ni aku asyik menghurung here and there diaper bag Damia semata-semata, Ya semata-mata.... Aku sudah mula terasa Oh crap! Guess it's time for me to get a new handbag. Or a new diaper bag. Or both in one time! Get what I mean. Arrghh I mean, I want both tapi 2 in 1. Whatever! *Eyes Rolling*

Aku suka sesuatu yang erm takde lah stylo mana tapi takde lah simple mana. Bagi aku, ini bagi aku tau, kalau aku rasa selesa dengan sesuatu item yang stylo/uptodate dibawa ke sana ke mari, like handbag, handphone, stroller, baby carrier etc, aku akan mempunyai self-confident yang sangat tinggi.

Sama macam kalau sesorang wanita memakai bra berwarna hitam, self-confident dia akan menjadi tinggi. Ini ada dalam kitab psychology. Tak percaya, google. I used to discuss pasal ni with my gffs. Seriously tepat! Huehuehue

Okay let's cut it short! Let pictures do the talking... So here we go.



 Kalau Pink color ni, boleh banjir KL dengan air mata aku je. KAHKAH. Bias much? Ah whatever! ;p



Drools, salivates


 Changing mat provided



Untuk pengguna Maclaren Quest Sport Stroller (Scarlet to be exact) macam aku ni, boleh lah diharus-ala-ala-ke-arah-diwajibkan beli diaper bag ni. Kehkehkeh

Pastukan, aku tunjuk dekat WF gambar kat atas tu, then he said,"Pandai ye pancing I dengan Maclaren stroller..." Miahahhahahaah. Isteri you kan geliga otaknya. Cium sket! Okay sket je. Nanti Damia jealousshhh :p



BUT THIS ONE I CANNOT TAHAN MEH!! CUN TAHAP A+ TAHAP AKU RASA NAK MENANGIS AIR MATA MERAH SEMERAH PADI EH SILAP SEMERAH WARNA DIAPER BAG DI ATAS. I FEEL LIKE CRYING NOW. AAAAAAAA DANG DANG DANG KRAPPI DANGGG!!




CUNSSSSSSS GEELLLLLLLLL. I WANT THIS KATE SPADE HANDBAG SO DAMN BADLY PLEASEEEEEEEEEEEE. AAAARRGHHH SANGAP NAK HANDBAG CUNSSS NI OKAY MENANGIS SEKARANGGGG AJ MENANGIS SECARA PUKAL SEKARANGGGG T__________T


Tapi Hubster pesan, "Kita kan nak pergi UK dah. Simpan lah duit tu dulu. Kita beli kat UK ye. Sana kan lagi murah. We can buy more than 1, baby!"

Boleh tahan geliga jugak otak my Hubster. Sekian, semoga dapat pergi UK. InsyaAllah. Kalau tak dapat pergi, aku nak beli online and shipping from there. I don't care! HAHAHA DUSH!!


Till then peeps,
xoxo

4 comments:

PutriesNoora said...

ye yang merah tu memang cun!=D

mRsFirdxora said...

Waaaa..nangis jgk...nk yg merah tu...

mommie yuyu said...

mmg menangis jugak tgk yang merah tu...stylo la mommy nanti

AJ The Mommy said...

sangat cun! menangis dalam jiwa dan raga T_T