I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Thursday, May 12, 2011

2nd Mom and Baby Expo 2011

Do you peeps still remember this entry? The one that I mentioned yang booth jual Avent warmer murah malah lebih murah from the Avent booth itself and takleh blah sterilizer dia out of stock?? Maka, seperti yang dirancang, last Sunday aku pergi lagi sekali baby expo tu and tadaaaaaaaaaaaa.....


Alhamdulillah. Hari ahad tu ada sterilizer tu. Price dia sama je dengan booth Avent TAPIIII yang ni ada free feeding bottle sekali dengan brush. Yang dekat booth Avent tu takde free itu ini maka I considered that this booth telah menjual barang Avent much more cheaper than the Avent booth itself.

If I'm not mistaken, kalau spent more than Rm150, dapat participate utk lucky draw yang ala-ala Roda Impian tu. So we got 2 spins. Yang 1st dapat free storage bottle. 2nd one lak dapat ice cream holder for the baby. Okayla kan daripada takde free item langsung. Ye dok? #typicalwoman



Bila dah letak barang-barang dalam strollet ni, we were like OMG BANYAKNYE KITORANG BORONG! MasyaAllah... Sumpah tak sedar dowh. Ish Ish

Aku rasa tak banyak pon kitorg beli. Tapi maybe barang-barang tu macam bersize agak bagak maka kelihatan seperti memborong setiap barang di setiap booth lah kan. Ilusi optik sungguh. Cait.

Eh. Apa je yang kau beli kat Baby Expo AJ? Share la sket. Pergh gila ah aku memahami apa yang korang nak tanya! Takpe aku paham. Biasalah #typicalwoman katakan. Koh koh koh

Aku beli:-

1. Sterilizer

2. Warmer

3. Baby bath tub yang package Rm58 dapat macam-macam tu Eg: towel, floor mat, potty

4. Set Baby Organic yang buy 3 free 2 items tu Eg: lotion, powder, cleanser, nappy cream, baby bath

5. Disposable Diapers for Newborn size NB and S yang Pet Pet nye brand. Sebab aku nak pakai DD during confinement. Sebab kalau pakai CD time tu macam takot takleh gerak banyak lak kan. No?

Yang lain aku tak ingat. Hehe. Ala kalau ada pon macam baju-baju baby beli 3 Rm10 macam tu la. Pastu baby socks beli 3 Rm15. Benda kecik-kecik yang kita tak perasan pon tapi once bila dah longgokkan macam LORGHH BILA AKU AMEK NI haa macam tu la. Hehehe ;p

Rasanya tentang baby stuffs macam dah settle kot kecuali stroller and baby carrier. Yang tu insyaAllah beli time baby dah lahir. Kalau beli banyak-banyak pon buat apa. Nanti dapat hadiah gak kan kan? EH ke ada sesiapa yang nak sponsor stroller? HUEHUEHUE BERANGAN LAH KAU AJ DUSH!

Then, Kak Ana (my sil) kata set pantang lepas bersalin takyah beli sebab dia nak sponsor set HPA. Yaayyy! Most of the mommies out there guna Nona Roguy untuk set lepas bersalin. Aku pon ingat nak pakai yang tu asalnya. Tapi aku since Kak Ana nak sponsor yang HPA aku moj! Hohoho

Pastu Kak Ana nak sponsor jugak untuk bekas letak uri nanti. Haaa part ni aku tak terpk pulak. Serious tak terpk langsung. Rupanya bekas letak uri ni ala-ala bekas tanah liat eh? Then tanam dalam tanah kan? Pastu nanti akan hancur dimamah bumi kan?

Sebab ada sesetengah orang just letak dalam kain putih je pastu tros tanam. Tapi depends on masing-masing punya cara la. Aku nak cakap lebih-lebih pon aku tak sure. Nak tanam kat mana pon taktau lagi. Sama ada tanam dekat side WF atau mine. Tak kesah tanam kat mana-mana asalkan semua selamat, sihat dan lancar. InsyaAllah. Mohon tolong doakan aku semua lancar dan selamat ye kawan-kawan. Thank you :')


Sekian. Entry tamat.


hugs,
aj-the-mommy

5 comments:

deena awanis said...

YAY!!next baby expo end of july pulak..nak borong lagi nanti..

AJ The Mommy said...

kau saje je kan? kau tau kan aku tgh confinement time tu T___T

mommie yuyu said...

woahhhhh tu dia..satu trolley dia hangkut...sonot la baby kat dlam tu time mama dia shopping

Lin Ghazale said...

careful ye mkn jamu2. takut baby cirit,sakit perut. bende2 tu panas. utk Mak ok la. Tapi diorg ni tak pk anak yang breastfeed kot?

I chose HPA.ikut la kata kat kotak tu. Fifi cirit 2-3 hari. Terus benti mkn dan tak makan apa2 jenis jamu pon sampai la skrg.

Next time bersalin, bye2 lah jamu. Tak hingin aku.

AJ The Mommy said...

YUYU

tak perasan time shopping tu sbb main grab je. bile dah letak dlm strolley barulah mak aih! ;)


KAK LIN

tu la kak. risau gak kalau salah makan. sbb apa yg kita makan, baby kita akan dapat jugak kan tru bf.

Eh? akak makan HPA tu fifi kene cirit? pastu tak makan langsung lah jamu? alamak risau lak