I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, May 16, 2011

Cloth Diapers All-In-One (AIO) & All-In-Two (AI2)


Banyak reviews yang aku dengar bahawasanya cloth diapers All-In-One (AIO) ni bagus dan sangat memudahkan all mommies in settling their babies BUT the price for each AIO CD is quite pricey, around Rm80-Rm100. Bila aku dengar price tu, I was like eeeppp mahalnya sebijik CD. Dah macam harga La Senza je seketul. Padahal baby tu pakai T___T

Since everything is google-able nowadays, maka I did google lah mengenai CD AIO ni. Tapi macam tak banyak brand yang ada CD jenis tu. Kalau ada pon mahal ya Rabbi. Then after had a chatting with my ex primary schoolmate, Ibu Rafique ni, she told me that dia pernah dengar yang Coolababy ada CD jenis AIO.

Maka aku google dan google lagi sampailah aku jumpa this website, Adamlittleshop and ada jual CD Coolababy utk jenis AIO. Dan yang paling mengujakan aku adalah kita bole beli secara borong dengan harga yang sangat murah!

Eh, murah camne tu AJ? Murah yang murah gila wa cakap sama lu. RM27 sebijik kalau tak borong. Kalau borong Rm25 sebijik. Murah tak? Murahlah daripada Rm100 seketul kan. Hee.



Eh, tak caya lagi? Haaa kalau tak caya, tengok kat sini. Akibat teruja dan bersyukur, maka aku borong 10 ketul tros. Memula nak beli 7 ketul je. Tapi Ibu Adam (tokei) kalau beli 10 pieces bole dapat free postage and free baby rompers sempena Mother's Day Promotion. Maka aku pon rembatlah 10 ketul since still under budget.

Owh ada satu lagi brand yang ada jenis AIO ni adalah Lunatots. Lunatots pon ada jual in package tapi 5 pieces RM265. Mahal daripada Coolababy TAPIII the combination of the colors adalah sangat style dan cool wehh. Cer tengok kat sini.

Tapi Tapi Tapiiii... Once dah received the CDs tu, tetiba WF suh cari yang AI2 pulak. Sebab dia kata kalau travel lagi mudah pakai AI2. Tukar soaker je. Hmm.. Ada logic di situ.

Maka pen-google-an berlaku lagi. Perbualan dengan Dina juga masih diteruskan di ym. Lately ni cakap pasal barang baby je. Terasa sungguh mak-mak +__+

And since Coolababy takde untuk AI2, Grovia lak pricey abes survey punya survey, untuk AI2 maka terjumpalah AI2 CD Bamboolite. Still pricey but cheaper than the others la I guess. Tapi aku tak try beli lagi. Nanti-nantila kot. Nak survey dulu sampai lebam.

Owh ya. If you peeps have an intention to buy the AI2 CD Bamboolite, you can get the details of the retailers from here. Tak larat aku nak type satu-satu sebab banyak sangat. Hee.

Okaylah. If you wanna know more about AIO vs AI2, boleh lah baca kat sini. Sekian saja. Adios.


peminat CD,
aj-the-mommy

5 comments:

b.E.L.L.e said...

hmmm...banyak nyer brand CD..rambang mata nak pilih mane 1 yg d best..huhu..btw, im following ur blog.. heee

AJ The Mommy said...

kan belle? rambang mata kan? padahal baru brg baby. haha. thanx for following :)

farah hairuddin said...

CD x sesuai pakai malam2.nti basah.sian bby xselesa tym tido..siang je ok...

AJ The Mommy said...

yeke? even yang tebal pon tak sesuai eh? so kene pakai DD la ni. hmm.. we'll see how. hehe

farah hairuddin said...

my sis guna CD gak.tp siang je.malam kne pki DD.utk baby yg kncing xbnyk ok la.hehe...good luck kak.A.J...nk tgok bby~hehe..