I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, May 30, 2011

The Amazing Race of Ipad2

Yesterday was terrible! For those yang memang follow facebook and twitter Machines mereka akan mengetahui bahawasanya semalam adalah hari Ipad2 AVAILABLE at all Machines outlet in Malaysia.

Dan memandangkan aku telah mendapat durian runtuh CEWAH TAKDELAH ada insan paling istimewa nak belanja Ipad2, maka aku dengan penuh semangatnya telah berusaha untuk mendapatkannya semalam walau apa cara sekalipon.

Baiklah. Biar aku cerita mengikut situasi agar mudah untuk difahami.

.
.
.



A day before (Saturday), aku dan Law berjumpa di Majlis Pertunangan Auji. Borak punya borak, rupanya Law pon nak beli Ipad2 jugak. Tapi she didn't know yang Ipad2 will be restockable in Malaysia starting on tomorrow (which was yesterday). Maka kami telah berjanji untuk berjumpa di Sunway Pyramid. Kononnya outlet dekat Midvalley konfem penuh. Kononnya.

Maka berjanji untuk berjumpa pada pukul 9 pagi hari Ahad. Law pada asalnya terkejut kenapa awal sangat? Setelah diterangkan akan keadaan yang bakal berlaku iaitu orang akan sanggup beratur sesudah subuh, baru lah Law paham dan ok, 9 pagi, hari Ahad, Sunway Pyramid.

Tapi on Sunday itself, sesudah Subuh, WF sambung tido. Aku lak konfemlah dah takleh tido sebab excited kan. Maka sediakan brekfes seperti biasa. Tapi pukul 9, WF still tak bangun lagi. Si Law dah otw pon ke Pyramid dengan Dey and Pkak. Bbm mengejut WF datang bertalu-talu. Akhirnya WF bangun. Saje je tau beliau dengki tanak bangun awal. DUSH!

.
.
.

Dan Law, Dey and Pkak telah tiba seawal jam 9 pagi di Pyramid seperti yang dijanjikan. Aku dan WF? Baru terhegeh-hegeh nak keluar rumah. Huehuehue

Berwhatsapp dengan Law (sebab she's not a BB user) tentang keadaan barisan di sana. Lantas mendapat berita bahawasanya LINE ADALAH PANJANG GILA. Sila lihat di bawah.


Okay sampai kena beratur keluar dowh! Ini memang kerja gila. Senang-senang je diperbodohkan oleh gadget yang dicipta oleh Apple. Termasuk kami lah tu HAHAHA DANG!!

.
.
.

AT IOI MALL


Maka aku dan WF decided to go to IOI Mall. Sebab kat situ pon ada Apple Reseller. Kot-kot la line tak panjang. Maka bole Law and the rest turun IOI. Then bila sampai je memang kosong okay!

Aku ingat tak bukak lagi. Yelah. Belum pukul 10 kan. Maka kedai belum beroperasi. Sekali dah pukul 10 pon tak bukak lagi. WF tanye staff outlet tu berkenaan Ipad2, she said there's no stock. Maka kami pon terasa begitu hampa sebab ibarat menunggu bulan jatuh ke riba URGH!!!

Lantas mahu ke Pyramid join sekaki bersama mereka. Tapi setelah mendapat berita duka daripada Pkak yang Ipad2 32gb 3g+wifi yang white color dah SOLD OUT kt Pyramid, teros bertambah hampa.

Maka WF teros pandu Suparjo pergi ke Midvalley. Kononnya kat situ ada 2 pilihan. 1 Mid, 1 lagi The Garden. WF turunkan aku dulu then baru cari parking.

.
.
.

AT MIDVALLEY


Sekali hamekkk kauuuuuuu.


Panjang gileeeeeerrrrr okayy!!! 0__+



Panjang sampai 1 pusingan kat situ. Corner lain aku malas amek gamba dah sebab panjang sangat +____+


And again. The stock availability shown adalah mengecewakan T___T

.
.
.

AT THE GARDEN

Then pergi usha kat The Garden lak, staff tu cakap semua jual kt Mid. Outlet dorang tak amek stok. Maka #frust

Lantas Law kata datang je Pyramid. Sebab harapan to get the black one macam ada even tipis since yang putih dah sold out kan.

Maka aku dan WF keluar lah dari Mid menghala ke Pyramid. Tapi when Law told us the probability to get the queue card pon dalam masa 1 hour lagi, maka WF telah mengambil keputusan untuk pergi ke Digital Mall dulu. Kot-kot tetiba ada stok.

Anyway, aku dah tanya Apple Reseller dekat Digital Mall tapi dorang amek customer booking siap-siap. CIS! Kalau tau bole booking kat situ, dah lama aku place the order awal-awal. Cis cis cis.

Tapi takpela. Pergi je lah tengok. Plus kalau ke Pyramid pon, lambat lagi nak dapat queue card.

.
.
.

AT DIGITALL MALL

Seperti biasa, WF turunkan aku dulu sementara dia cari parking. Paham-paham je lah parking kat 14 tu kan menyakitkan hati. Maka turunlah aku lalu menuju ke I-Store.

Masuk-masuk je kedai, aku tanya orang tu:

AJ: Do you have stock for Ipad2?

Brother: Which model?

AJ: Ipad2

Brother: Which model?

AJ: Owh. 32gb wifi+3g. (aku ingat dia tanya Ipad/Ipad2. Kusut sudeyy ;p)

Brother: Wait eh. I'll check for you.


Pastu brother tu masuk la staff office. Then keluar balik and angguk sambil memberitahu ONLY 1 LEFT. ITUPON SEBAB CUSTOMER CANCEL. PERGH

AJ: Only 1 left?

Brother: Yup. Sebab ada sorang customer ni cancel lak last minute.

AJ: What color?

Brother: White color

OMG I WAS SO EXCITED SEBAB ADA STOCK DAN TERUS REMBAT. AKU TANYA BANYAK KALI SEBAB TAK PERCAYA BAGAI MIMPI. Bukan apa. Kalau ada lebey, bole suruh Law and the rest turun Digital Mall. Tapi memang ONLY 1 LEFT. Alhamdulillah. Rezeki sangat-sangat.



My Ipad2. Penat lelah terbayar. Syukurrr :D

IOI Mall - MidValley - The Garden - Digital Mall. Semangat tak??!! Bak kata Mena, I deserved to get one after all the efforts given :')

Then teros gerak ke Pyramid untuk berjumpa yang lain. Si Law masih tak dapat lagi queue card from Machines. Alahai sian nyaaa. And yang tinggal pon 64gb wifi+3g black. Law nak rembat gak sebab dia dah beratur for 3 hours takkan tanak amek langsung kan?!

.
.
.

AT SUNWAY PYRAMID

While waiting for Law yang telah pon mendapat queue card pada ketika itu, kami pon melepak dan bersantai di luar machines outlet.


Dan WF dengan tidak sabarnya telah mengerjakan Ipad2 terbabit di tengah-tengah Sunway. Tak sabar dan gelojoh sungguh. Lalu bak kata Liz kerjakan Ipad2 takpe, jangan kerjakan aku sudah kat tengah-tengah Sunway tu. Dush kau minah. HAHAHA LOL



We were two happy/jakun Mokciks! Huehuehue



Tapi sebab dua-dua pon buta Apple kerna tidak pernah menggunakan sebarang gadget berjenama Apple, maka kami kembali semula ke Machines untuk belajar bagaimana menggunakan Ipad2 terbabit. Hehe

Namun sampai sudah aku dan Law menggelar kami ini manusia yang telah diperbodohkan oleh Apple hanya kerna sebuah Ipad2 kerna sanggup meredah segala obstacles like a stupid d**b d**b tapi AH WHATEVER WE DID IT BAHAHAHAHAHA DANGG!!!!

Amazing Race tamat.


p/s:
Tengah aku bedal roti canai ada sorang budak datang kat meja aku,"Makcik, makcik pakai lagi tak kicap ni?" Aku hanya menggelengkan kepala tanda tak guna dah. #sentap



One happy mokcik,
aj-the-mommy

8 comments:

kuKu said...

Tahniah mokcik Aj..haha..;P

AJ The Mommy said...

sama-sama nak... HAHA

deena awanis said...

aku mmg kagum ngan semangat org yang beratur panjang2 demi ipad nih..seb baik aku xde duit..hahhaha

AJ The Mommy said...

berjaya diperlekehkan oleh Apple. HAHAH

Ryehanna said...

bestnyerrrr

nk jgk tp xdek duit. kehkehkeh

farah hairuddin said...

kak a.j...
apa yg best dgn ipad2 ni??huhu.harga berapa seketoi yg akak beli???beza dgn ipad apa??

AJ The Mommy said...

Rye

best best.. hehehe


Farah

taktau la ape yg best. sebab teringin nak pakai barang2 apple kot. mine is 32gb 3g+wifi. so price dia rm2199 :)

farah hairuddin said...

ok2..thanks for the info~hehehe...