I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Saturday, May 7, 2011

Baby Fair

Semalam lepas balik keje teros gerak ke mid. Sampai je teros pegi tengok baby fair tu. Tapi sampai sana pon dah around 630pm camtu. So tak banyak masa sangat. Eh, nape tak banyak masa AJ? Ok nanti aku sambung.

1st booth aku pegi adalah Avent. Plus booth tu memang betul-betul dekat entrance. So terjah yang tu dulu la. Hehe

Aku aim this time around nak beli sterilizer and warmer. So aku usha harga sterilizer kalau retail price RM289. Tapi after less smalam dia bagi RM259. So jimat RM30 kat situ.
Plus harga dia sama dengan the previous baby fair yang aku pegi. Eh lagi murah ekceli. Sebab yg previous one punya, hari Jumaat dia letak RM279, hari ahad aku pegi dia dah kurangkan jadi RM259. Compared to yesterday, hari jumaat lagi dia dah letak RM259. So mungkin hari esok dia letak RM239. Who knows kan? Hahaa.

Eh AJ, kau pegi banyak kali? Hehe. Aku pon baru tau camtu. 1st day dia mahal sket even dh diskaun. Last day dia memang mark down abes price tu. Yaa. Aku dah bole hafal harga diskaun dorg bagi bape. Hohoho

Ok pastu aku tengok warmer lak. Harga warmer dia kata no discount so kekal lah ia dengan harga RM277 which is err mahalnye!!! Dah lah lagi kecik drp sterilizer. Menangis skang!

Tapi takpe. Aku jalan dan jalan lagi. Bole dikatakan setiap booth aku stop. Aku suka cuci mata. WF dah penat dah setiap booth aku nak stop. Ye la. Nak kejar maghrib lagi kan. Hehe

Pastu jalan punya jalan, kitorg terstop kat 1 booth ni. WF perasan kedai tu letak price warmer Avent after diskaun jadi RM165. Jauh beza okayyyy dengan yg sebelum tu. Aku tanye sterilizer tp dh out of stock. Konfem murah gila aku rasa sampai bole abes kan. Huwaaaaa kecewa!!! Tapi dia kata warmer banyak stok lagi.

Dah pukul 730 camtu WF ajak pegi maghrib. Kitorg sempat abeskan hall 1 je. Hall lagi satu tak sempat. Konon nak beli pas solat. Tapi dah lepak makan bagai dan owh semalam tengok Pantas dan Garang 5 dengan GK's CITE TU BEST GILA WOH dan kitorang konker 1 row smalam. Ok 1 row pon nak kecoh. Suketi ah sebab bukan selalu. Hoho. Maka memang tak sempat la nak membeli dan menyambung mencuci mata.

Last-last WF kata kita pegi hari ahad je beli which is esok la. Ingat nak pegi hari ni pas check up tapi WF penat katanya. Sebab smalam dah lepak dengan budak-budak tu sampai lewat malam. So nak rest je kat umah today :)

Maka aku harap esok tolonglaaaahhhh jangan out of stock Avent warmer tu. Kalau tak, luluh jantung aku. Rugi besar jadinya tak rembat tros smalam. Sobs!

Okaylah. Aku tengah tunggu turn check up ni. Ramai pulak orang hari ni. WF siap bole pegi cuci Suparjo lagi. Haha. Tak sabar nak tengok baby japg. Hope everything is okay :)


Loves,
aj-the-mommy

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

deena awanis said...

bagus giler WF..hubby aku pegi sabtu tu skali pun dia dah wat muka seposen..ni lagi nak pegi sampai 2 kali..mmg xde makna..hihi

AJ The Mommy said...

yeke beb. weh serious ahad mark down abes price dia weh. hohoho