I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, May 23, 2011

Suparjo Dilanggar Cina Laknat

Pertama sekali, untuk kaum cina lain yang ada baca blog aku, aku mitak maaf kalau terkena tempias. Aku marah ni khas untuk owner Honda City kaler hitam WNS 8498. Itu saje. Aku emo dengan owner kereta tu je. Maka yang lain tak perlu lah nak tumpang rasa tempias. Harap maklum.

Last Thursday, WF and I went to watch Nur Kasih The Movie. Okay dah sedey-sedey layan movie tu, kami pon pergi ke KJ untuk hantar ubat 4Life pada Dayang. She is one of my regular customer cum my ex schoolmates. Then setel semua, kami pon bergerak pulang ke rumah.

WF memandu pada kelajuan biasa, 60-80kmph at LDP menghala tol Sunway. We were on the right lane. Tetiba aku rasa/nampak pada pandangan ekor mata aku, ada satu kete ni rapat je sebelah aku. Pastu tetiba kete kitorg bergesel. Pastu aku dengar bunyi sreekk sreeekkk gedang gedang gedung.. Ampunkan kalau soundtrack tak berapa nak masuk akal tapi lebey kurang camtu laa.

Then let pictures do the talking.



Lepas langgar kereta aku, dia macam nak lari. Aksi kejar-mengejar berlaku. Siap bagi high beam bagai. Pastu dia stop la kete kat tepi. Tu pon dah jauh daripada tempat kejadian.


Bayangkan kitorg stop kat tepi jalan yang 2 lane tu. Nama je 2 lane tapi jalan dia sempit okay. Nak keluar from kereta pon payah sebab kereta banyak even dah pukul 10 lebey. Siap ada bus lagi from lane kiri nak masuk kanan. Sempit okay! Cina laknat tu memang menyusahkan!

Then WF turun. Dari dalam kereta aku bole dengar WF tengking Cina tu. Cuak aku dengar.

WF: APA PASAL LU LANGGAR KERETA I?

CINA LAKNAT: KALAU I NAMPAK, I TAK LANGGAR LAA

Bodoh tak? Kau ni tak belajar cakap I'm Sorry ke?? Tapi dengan Cina memang takleh bagi muka. Dia salah macam mana pon takkan mengaku salah.

Then sebab jalan pon sempit, WF suruh stop dekat R&R before tol Sunway. Yang ada McD tu. Memula Cina Laknat tu tanak. Dia just kata bagitau berapa bill and he will pay later. Tapi WF suruh jugak dia stop dekat R&R tu sebab kat situ tak sesuai untuk diskas sebab jalan sempit and bising.



Sekali kau tauuuuu. Dia tak stop pon kat R&R tu malah masuk simpang kiri menghala ke Taylor College which is Chinese area. Cilakak tak? Memang dasar cina laknat!

*7bulan lebey aku tak mencarut akhirnya banyak kata-kata kesat yang keluar ni. Astaghfirullah Nauzubillah*

Pastu WF kejar la. Kitorg memang follow je dia nak bawak kitorg pegi mana. WF try kol tak dapat. Rupanya dia tgh on the phone. Taktau la panggil geng ke apa kan. Nama pon dah kat chinese area. Eeeeiii kau memang CISSSS!



WF turun kereta tanya dia, teros tengking dia lagi. Ye lah. Hangin kot. Aku ni pk anak dalam perut aku je. Kalau tak dah lama aku join sekaki. Suparjo aku woiiiii!!! DUSHHH


WF: APA PASAL LU TAK STOP DEKAT R&R DEPAN TU. LU MAU LARI KA?

CINA LAKNAT: MANA ADA MAU LARI.

WF: LU MABUK KAN?

CINA LAKNAT: ADA NAMPAK I MUKA MABUK KA? TAKDE KAN? (padahal WF bole bau alkohol keluar from mulut dia)

WF: GIVE ME YOUR IC AND LICENSE

CINA LAKNAT: I DON'T HAVE MY IC WITH ME NOW.

WF: HOW COME U DRIVE YOUR CAR WITHOUT YOUR IC?

CINA LAKNAT: I LOST MY WALLET (dan-daaaaaaaannnnn je kaannn!!!)

Aku yang dengar ni memang dah berapi. Pastu mitak details semua. Bagi IC number dia ( IC dia pon dia tipu setelah cek dekat JPJ) and nama dia.

Pastu dia kata bagi je bill nanti dia bayar. Pastu siap janji la akan jumpa kat bengkel blablabla. Just bagitau je nanti dia datang. Ok dah salam semua last-last barulah he said sorry. Ok habis.


Then kitorg teros pergi buat report dekat balai polis USJ. Dah buat report bagai, tetiba polis suruh pegi balai polis PJ lak sebab dia kata kejadian berlaku dia luar kawasan Subang.



Pegi balai polis PJ lak, hamek kauu. Ramai gila manusia. Rupanya malam tu banyak gila eksiden. 400 bijik kenderaan, 200 report. Ha camtu la lebey kurang. Sebab malam tu hujan. Gila tak? Yang gambar atas tu, orang ramai beratur tu untuk key in report tru online. Mujur kitorang dah pegi buat report kat USJ. Takdela kene beratur untuk buat report. Kalau tak tido balai la gamaknya.

Maka WF pon dapat masuk bilik Sarjan dengan pantas sebab dah ada police report from USJ. Cina Laknat tu tak buat report pon sebab dia tau dia salah. Sarjan pon cakap. Cina ni kalau dia betul, dia akan sampai balai polis awal daripada kita. Sebab dia tau dia betul. Tapi kalau salah, dia memang takkan tunjuk muka langsung. Sebab sah-sah dia salah. Hah menyampah hakuh manusia kategori macam tu!

Dah setel semua kitorg pon balik.



Side mirror Suparjo terkopak. Body belah kiri abes dented. Suparjo kaler putih. Honda Cina Laknat tu kan kaler hitam. So bila bergesel, hamek kau. Bendera Pahang jadinya.

Kami berjanji untuk berjumpa pada hari Sabtu lepas. And he didn't show up his face pon! Sarjan kol, dia tak angkat. WF kol, dia tak angkat. Okay main kasar kau ye!

Then hari ni WF pegi Suzuki Centre lagi. Kol Cina Laknat tu, tak angkat. Sarjan kol, dia angkat. Pastu dia hung up the phone. Bangang tak??!! Nampak sangat nak lari. After WF anta message bagai siap cc to Sarjan, barulah Cina Laknat tu reply suh bagitau bape kena bayar. Balik-balik cakap camtu. Kalau betul kau kaya, HAH bayar la cepat! Angkat fon pon tanak. Coward!

Anggaran total kerosakan RM2k - RM3k. Sebab side mirror je dah 1k. Belum masuk cat, ketuk bagai. Kalau betul Cina Laknat tu bole bayar balik, kitorg tarik balik police report tu. As simple as ABC.

Owh. Untuk yang berkata "Padan muka kau AJ! Balasan untuk kau", Thank you so much. Yang penting, aku tak minta tolong/menyusahkan kau pon. We share the same God, remember? Adios.


hati yang terguris,
aj-the-mommy

4 comments:

b.E.L.L.e said...

omg!!!TERUKNYER CINE TUH..tanak bertanggungjawab langsung...eeiii..xsuke btol org mcm 2..dah buat slh tp xreti nak ngaku..tapi papepon keselamatan diri sndiri lagi penting...nak2 AJ tgh pregnant..hope baby dlm perut tak terkejut..hehe..

AJ The Mommy said...

tau takpe! balik-balik cakap nak byr. tp kol tak angkat. bosan! tp Alhamdulillah tak trauma even kene hit at my side. kalau trauma, taktau la cane :)

mama_afiq said...

1st Alhamdulillah psl AJ,hubby n baby xde ape...
2nd sakit ati!! dgr manusia kurang ajar mcm tu.. dah la xreti nk benti.. pastu xnk angkat phone.. mmg jenis xskolah py org... hopefully dia byr.. slagi xbyr.. slagi tu kejar dia tau.. 3k bkn sikit... klo nk kuar duit sendiri jenuh tu..
p/s yg kate "pdn muka" tu lg kurang ajar kot...huhu...
take care k dear...

AJ The Mommy said...

Alhamdulillah kitorg okay.

tuh la. kitorg mmg akan claim. kalau tak, court cerita.