I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Tuesday, May 3, 2011

Beli dan Belah at My Baby Choice

As promised, these are the items that I bought from My Baby Choice.


Aku masuk kedai ni, aku nampak a baby seat of Bumbo. Teros aku tanya harga. Memula dia kata RM169. Aku macam eh murah. Tapi minah tu bukan tokei kedai tau. Pastu dia kol tokei kedai tu, tokei tu kata amekla RM130. Teros aku dan WF setuju!

Ye lah weh. The cheapest aku jumpe pon around Rm140++. Even yang second hand pon aku tengok dalam RM150 camtu. Kat Lavie pon tak semurah ni. Maka memang perlu dirembat tanpa agak-agak lagi.

Tapi yang tu last stok. Ada satu tu je. Kaler biru lak tu. WF kata kaler tak penting. Yang penting harga tu dah murah sangat. Hamek saja! Haha. Mungkin anda tertanya-tanya nape beli awal sangat kan. Haa sebab baby seat tu sangat comel dan aku teros geram nak beli. Yang tray bole beli later.


Yang botol susu Avent ni pulak retail price RM95 if I'm not mistaken. Even kat jusco hatta mothercare pon around that price la. Sekali kat sini dia bagi diskaun 30%. Dapatla dalam RM66. Pastu nego punya nego, dapat la RM60 for two bottles bersaiz 260ml. Murah kan? Den suko! Hehe


Pastu tokei tu kata, kalau purchase above Rm150, bole beli botol susu Avent 260ml yang single ni dengan harga RM30 sebotol. OMG! RM30 jeee??!! Dah sah-sah la aku memang purchase above Rm150 sebab baby seat tu pon dah RM130 kan. Maka apalagos! Rembat selai yang single bottle ni. Hehe

Eh nape rembat selai je? Kata murah AJ? Haih.. Nanti nak beli lagi, datang lah lagi. Kasik nego kiri kanan, konfem tokei tu bagi murah lagi kan. Cekonon regular customer la katakan. Ngeh Ngeh Ngeh


And for the very 1st time jugak lah aku tengok botol susu jenis Dr. Brown. Betul ni tak tipu. 1st time tengok time tu. Before this dengar nama je. Hehe

Tapi tokei kedai tu tak galakkan sangat beli Dr. Brown sebab nak cuci dia sangatlah leceh. UNLESS kau adalah sejenis makhluk yang sangatlah rajin mencuci segala celah pada botol susu tu, haa silakan beli. Muahahah

Haa yang gambar kat atas tu, tokei kedai tu tunjuk yang customer order. Ooo kira kedai ni ala-ala supplier jugak ah. No wonder they can sell the items with the lowest price. Hohoho!


Kitorang lepak kedai tu lama gila. Dekat 3 jam. Seriously. Seronok lepak situ. Dah macam kedai sniri. Sebab kedai tu takde customer. Eh betul ni. Percentage customer nak walk in dalam sehari adalah sangat rendah. Sebab tu tokei tu suka layan kitorg. Jual murah-murah pon takpe. Janji beli! HAHA

So borak punya borak, time nak bayar tu, tetiba tah cane, kitorg dapat la botol susu Safety Plus jenis glass ni for free. Mesra alam terlebih. Hehe. Alhamdulillah rezeki baby.

Then barang-barang lain yang kitorg beli macam bottle holder, teeth soother etc. Tu semua RM10 per piece. Ya Allah duduk lama-lama kat situ memang boleh licin kedai tu. Sebab sedar tak sedar, RM300 melayang macam tu je. HAHAHA DUSH!!! Pasrah...

Aku dah jumpa cloth diapers AIO paling murah abad ini. Cewah. Ayat tanak kalah. Tapi betul ni. Rm25 selai murah ah kan. CD AIO selalunya RM80-Rm100. No? Okay aku update yang tu nanti. Adios.


Loves,
aj-the-mommy

8 comments:

deena awanis said...

tahniah kerana telah berjaya ngn AIO itu..hihihi..aku pun teringin nk try..

AJ The Mommy said...

sila-sila. ko bole try. aku takleh try lg sbb aku takde objek utk di try kan. haha

~Yun~ said...

AJ,bumbo tu murhla..selalu xdpt pn harga cm2,kedai nye kat mane ek?nk usha gak..hehe!

AJ The Mommy said...

kalau yun nak beli, kedai dia dekat area dataran sunway. nama kedai tu my baby choice ;)

munirah salim said...

salam. aj, nak tanya ckit, kat mn kedai baby tu...dataran sunway kota damansara or dataran sunway mentari. tq

AJ The Mommy said...

salam munirah. keday tu dkt dataran sunway mentari. dia facing mcm ke 'hutan' sket. yg pasti tak facing main road. Selamat mencari :)

istiqamah said...

salam
saya dah keliling dataran sunway mentari tapi still tak jumpa kedai tu..ada no phone kedai tu tak?

AJ The Mommy said...

istiqamah, I hari tu pon pegi lagi skali tengok. memang dah tutup. tukar kedai dah kot.