I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, March 14, 2011

111 days to go

Taktau pesal bulan Mac ni aku rasa lambat sangat masa berlalu. Hari ni baru 14 Mac weh. Rasa macam dah hujung bulan tapi belom. Seriously lambat. Eh Sebenarnya kau yang sebok menghitung hari bonus hujung bulan ni kan AJ. Tu yang kau rasa lambat. Orang laen rasa biaso jo #hampeh

Kalau mengikut babystrology.com punya ticker, I have another 111 days to go to see my little one. Aku suka no 111 terbabit. Heheh. Ya Allah cepatlah July. Tak sabar nak tengok our baby. Seriously. Maka keep praying ye AJ. Amin =)

Kalau korang kata aku gelojoh ke tak sabar ke pelahap ke, sila la put yourself in my shoes. Semua orang pon tak sabar menantikan kelahiran pertama. 9 months itu bukanlah jangka masa yang singkat untuk dilalui. 9 months bhai. Bukan 9 days. Hoho.

No wonder la syurga di bawah tapak kaki ibu. And no wonder la walau jijik mana pon ibu kau, walau bodoh mana pon mak kau (untuk yang tak blaja tinggi), walau miskin mana pon mak kau, walau tak fashion mana pon mak kau, walau poyo mana pon mak kau, walau berduyun lah mak tiri kau, walau berbundle lah mak angkat kau, walau walau walau yadayadayada pon mak kau, IBU KANDUNG JUGAK YANG AKAN KAU CARI. Bukan nenek, bukan atok, bukan aki, bukan wan, bukan tokwan, bukan opah semua pon bukan #sistokdowh

Tapi lain padang lain rumputnya kan. So it depends. Jangan ada yang nak terasa pulak. Aku piat telinga sensorang nanti. Hohoho #sangatrandom

Kesimpulannya, mari menanti July dengan penuh sabar. InsyaAllah harap semua okay #nowpraying

.
.
.

Tadi tengah aku baca article pasal baby, ye pasal baby ye. Bukan article pasal thesis aku yang masih belum masuk chapter 1. DANG! Ah abaikan #malasnakingat

Ok sambung. Tengah baca pasal article baby, dapat YM from Laili, salah seorang member time UM dulu. Dia mitak permission nak tulis pasal aku kat blog dia. Aku pon layan kan saja. Kalau dia tulis yang tak baek, bersedialah dipangkah dalam hidup aku. MUAHAHAHA

Pastu tak lama pastu, aku saje lah bukak blog dia. Tengok-tengok dah publish dowh! Kiranya time dia mitak permission tu, dia memang dah siap tulis lah entry pasal aku. Cuba korang bayangkan kot aku tak izinkan dia publish, mau dia hentak kepala kat keyboard lalu berkata AH PENAT AKU TYPE ENTRY NI BOLE SI AJ TAK IZINKAN INGAT KAU DIVA HAH AJ?!! KAH KAH KAH. Ok AJ blah skang!

Eh. Mana entry tu AJ. Share la dengan kitorg. Kitorg kan kepochi. Macam tak kenal kitorg kan. Manusia kepochi. LOL. Ok ni entry dia.

Tapi kan, baru aku perasan, aku dah jarang gila tulis pasal kawan-kawan kat dalam blog ni. Nampak sangat aku memang nak focus cerita tentang baby development. Sebab tentang kawan-kawan, aku dah banyak sangat cerita kat blog zaman muda remaja. Dah puas dah weh. Now its time for me to share my new daily life as a wife and a mommy-to-be.

Tapi even dah married pon, aku takdela lupa member tros. Ada je lepak sana sini cuma dah tak sekerap dulu la. Kalau dulu lepak hari-hari, skang ni lepak seminggu sekali pon dah kira bersyukur. HAHA. And jangan terkejut la kalau korang ada member yang dah berubah after kawen. Sebab tanggungjawab tu dah lain. Plus lain orang, lain experience dia, juga lain gaya hidup dia. So don't simply put the blame on your friends yang dah kawen. Korang akan rasa juga one day nanti. Tak caya? Pegi kawen skang! Hohoho


Yang aku selalu lepak pon, dengan dorang-dorang ni je la. 1st sebab ada kemudahan Twitter. 2nd, sebab masing-masing BB user. So senang nak update.

Skang ni dah makin malas nak amek gamba time lepak. Haha apsal tah. Sebab dah tak seover dulu time muda-muda kot. Ceh like aku dah tua ah skang ni. Or maybe aku dah sampai tahap macam heh malas nak kisah.

Aktiviti lain ada je macam tunang si Liz hari tu, pastu wedding Ryna, pastu lepak tengok muvi dgn GK, pastu 8 in a million lepak umah, jumpa Kak Lin amek barang-barang jumble sale EH TAK PERLU KOT LIST SATU SATU AJ OII.

Kesimpulannya orang dah kawen ni ada je aktiviti dia cuma malas nak list down satu-satu. Atau aku yang malas nak cerita kat blog ni sangat sebab zaman cerita pasal lepak dengan member bagai nak rak tu, dah berlalu yo! Aku dah puas lalui time zaman bujang hari tu. Sangat puas.

Tu untuk pendapat aku la. Sebab tu tentang life aku. Life korang, korang nye pasal lah nak handle cemano. Lain orang, lain style dia. No?

Kesimpulannya, Entry tamat secara segera. Daaa~


Loves,
aj-the-mommy

2 comments:

nuruljannah sukhri said...

siksa kan menghitung hari ni..yuyu pun sama..duk kira minggu ke minggu.lambatnya nk smpai EDD..

AJ The Mommy said...

tuh la pasal. maka hitung je la hari tu tanpa sedar sampai tiba waktunya. hoho