I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Monday, March 21, 2011

Motherhood Expo 2011

Memandangkan we'll be going off to Bandung this week, maka Motherhood Expo baru-baru ni seperti kurang mengghairahkan aku dan husband untuk menshopping barang baby. Sebab kalau aku dah berhabisan dekat Expo tu, kat Bandung nanti aku nak berhabisan air bandung semata ke? Dahlah susah nak cari air bandung di Bandung. Bukan setakat susah. Jangan mimpi la nak jumpa. Maka kepelikan muncul tetibe bagaimana wujudnya jenama air bandung di negara kita.

Perenggan pertama tamat dengan segera tanpa perlu dipinta.

Baiklah. Masuk sudah ke perenggan kedua. Aku mulakan perenggan kedua dengan tujuan pergi ke Motherhood Expo terbabit. Apa lagi weh. Survey dan survey sampai lebam lah bijik mata ni mensurvey. Nak buek cemano. Itu je yang mampu dilakukan. Mampu survey! Semua mommies-to-be pon mampu kan?! HAHAHA

Owh actually WF dah survey pon barang serta harga barang baby di Bandung. So during the expo baru ni, mana barang baby yang konfem ada di Bandung, dia tak bagi beli. Sebab WF dah siap-siap compare kan harga bagai. Sebagai contoh:


Situasi 1 - Secure Sleeper for baby

AJ: Eeeii comelnyaa... Nak yang ni la.

WF: I dah tengok. Kita beli kt bandung je. Harga dia tak sampai Rm100 pon.

AJ: Ok (pasrah)


Situasi 2 - Playgym

AJ: Eh macam menarik je yang ni.

WF: Nanti tengok kat bandung k.

AJ: Mana u tau kat bandung ada?

WF: I dah tengok kat website.

AJ: Yelorrr (pasrah lagi sekali)


Situasi 3 - Travel Mattress for baby

AJ: Omg! Comelnya yang ni........ Nak beli yang ni la.

WF: Tak payah. Ni tunggu orang bagi.

AJ: Hahhhh??!!!!

WF: Kalau semua kita beli, nanti takdela hadiah orang nak bagi apa kan.

AJ: &*^&$%^#*(*^$^

Pasrah aku dapat suami yang berpikiran macam tu. Tak pernah terpk lak tentang akan dapat hadiah daripada sahabat handai. HAHAHA.


Tapi....Tapi....Tapi..... Ada a few things yang WF tak jumpa kat mana-mana website bandung. Atau mungkin WF tak terpk pon nak google pasal tu. HAHAHAHA. Eh gelak lak. Apakah benda itu AJ?

Benda tersebut adalah jeng jeng jeng...........

.
.
.
.




CLOTH DIAPERS!!!

Tapi I bought 3 CDs only la. Sebab kalau beli banyak-banyak macam rugi lak. Mungkin bole borong later. Kalau beli sket-sket every month should be okay kot. Takde la rasa sangat duit mengalir nanti. Heheheh

Sebab most mommy bloggers yang aku terjah mengatakan menggunakan Cloth Diapers adalah lebih jimat rather than disposable diapers. Bila aku buat calculation balik, yup. Memang jimat! Hehe

Tapi jenuh jugakla nak explain dekat WF sebab lelaki weh. Apa dia tau sangat. When I explained to him, he was like "Pape je lah janji cuci. Sanggup ke cuci berak anak nanti. Hihihihi?!" Cisss ciss cisss. Main kasar nampak. Dah nama anak sniri. Sanggup tak sanggup, harus ah aku cuci weh poo-poo anak aku. Takkan nak suh maid pulak! Eh kau ada maid ke AJ? HAHAHA DUSH!!!

And owh! Aku beli brand Autumz punya sebab quite cheaper than other brands. Malas aku nak invest mahal-mahal kt CD. Sebab after all, tu tempat pembuangan poo-poo je pon. Kihkihkih. Habis kau pakai La Senza takpe pulak AJ? Errr.. Aku tak mem-poo-poo. Itu untuk kepentingan keceriaan rumah tangga KAH KAH KAH AJ BERAMBUS SKANG!!!!!!

Baiklah. Sebelum aku berangkat menghentikan tari jari-jemari ini CEWAH aku beli CD berpattern seperti di bawah.


Memula ingat nak amek kaler biru. Tapi amek turqoise je la =)

Yang ni aku yang geram tengok. Pink pon pink lah. GASAK!


Yang plain ni plak si WF beriya suh aku amek. Katanya nak jugak ada plain. Taki kira nak jugak. Maka aku pon pilih the red color. Cun gak aku tengok. Hehehe

Maka, itu sajalah hasil tangkapan kami pada Expo terbabit. EH ADA LAGI LA. SPECIAL PUNYOOO. Eh tapi tu kita update kat next entry nanti lah. Surprise!! Ceh. Surprise lah sangat. Hohoho =p


Toodles~


Loves,
aj-the-mommy

3 comments:

nuruljannah sukhri said...

AJ, mind to share brp harga CD tu?

~Yun~ said...

Aj,comella CD tu..suke kaler die..=)

AJ The Mommy said...

NURULJANNAH

kalau retail price, rm39.90. Masa dekat expo tu price dia rm29 utk printed, rm28 for plain =)


YUN

comelkan?? kalau bole pakai, dah lama I pakai. HAHA!