I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Thursday, March 3, 2011

Daily Routines for AJ & WF

Please be informed that all the routines below are applicable during weekdays only =)

1. Bangun pagi. Lepas mandi kalau sempat masak breakfast. Kalau sempat lah. Selalunya seminggu 2 kali je sempat. Hehe

2. Pergi kerja. Lately kena gerak awal. Pkol 7 dah keluar umah. Dulu 730 boleh lagi baru nak gerak. So pukul 8 sampai office. But now dah ramai beli kereta kot. Jammed melampaui batas. Maka pkol 7 keluar umah.

3. WF hantar pergi office. Then dia pulak pergi office.

4. Kerja sampai petang.

5. Habis kerja. Tunggu WF amek.

6. WF amek balik umah kecuali on Monday je pergi kelas.

7. Kalau rajin, masak. Selalunya masak. Boleh kira dengan jari makan kt luar. Saving woooo. Ehem. Aku suka masak sejak kawen. Sistok dowh. Bujang dulu dah puas tak masak langsung. Mujur time pregnant ni takde alahan takleh bau masakan sendiri bagai. Kalau tak, sampai ke sudah lah aku tak belajar masak. Muahahaha

8. Layan TV dengan WF.

9. Sebelum tido, WF and I akan bercakap dengan baby. Sebab time ni baby memang tak tido lagi. Main kicking sana kicking sini. Normally WF akan baca surah kt pusat aku. Bajet tu speaker ah baby boleh dengar? Ngahahahah DANG!!! And time baca tu, sure la WF akan letak dagu kat perut aku kan. Pastu baby akan bagi respon dengan menendang perut sekaligus menendang dagu WF. Hehe. I looiikeeeee =)

10. Setelah selesai our bonding session with the baby, apalagi... JOOMM!!! Eh Jom apakah AJ? Errr.. Errr.. Jom tido la bhai. Haish. Nakal ni =p



Cik Ala jeles Alea duduk atas riba Uncle Pejo. HAHA! T__T



Be it a boy or a girl, I can foresee that we'll be going to be a good mommy and daddy to our little junior. InsyaAllah =)


Loves,
aj-the-mummy

2 comments:

deena awanis said...

take care babe..teruskan borak wif ur baby..=)

AJ The Mommy said...

hehe insyaAllah. Thanx babe =)