I Am AJ The Mommy

I Am AJ The Mommy

Thursday, March 17, 2011

Nak Jadi Fan Club Medela Freestyle

Sebelum aku berlayar dengan lebih jauh, do you peeps still remember the forum that I used to mention on last year? And today, the new topic in the forum has been protected yo. Taktau la topic apa kan. Doesn't matter anyway. None of my business. And owh. Aku tergerak hati nak tunjuk gambar ni :)



Hello "ejanmapet". I think we've met once at NFA's house last 2 years, no? Anyhoots, welcome to my new blog bebeh. Send my regards to your LOVELY friends okay. Happy reading :)

Cerita lama. Malas nak ingat. Hidup aku macam ni jugak. Aku tak cari pasal dengan orang. Sekali aku cari pasal, parah. Plus, nothing much to worry about. Tuhan kita sama kan?

Cerita tamat. Potong riben.

.
.
.

Baiklah. Hari ni aku nak cakap pasal BREASTPUMP. Actually aku dah lama usha dan survey nak beli breastpump jenis apa. Macam-macam brand disajeskan. Tapi memandangkan banyak perkara yang aku perlu beli, maka wajarlah aku berpada-pada dari segi kewangan sehinggakan terpaksa korbankan tiket Lat the Musical secara tidak rela. Sedih meruntum jiwa. Namun apakan daya. Pasrah secara berjemaah dengan suami.

Maka, setelah melakukan survey sana dan sini, ramai yang mencadangkan agar membeli breastpump brand Medela Freestyle. Bila tengok harga, humangaihhh!! Mahai wooo. Tapi.....

Tapi memandangkan Medela Freestyle sangat lah femus, bila aku jumpa orang ni, dia kata kat sini murah. Jumpa orang tu, dia kata kat sana murah. Siap ada group KUTU in terms of payment method. Punyalah nak bagi semua orang yang tak mampu merasa pakai barang mahal kan.

There's one day when I tweeted about Medela Freestyle in Twitter, kak Lin Ghazale gave me this one blog link named, www.mybreastpumpshop.com. When I clicked the blog, I was like OMG KUNINGNYA MACAM BACA BLOG DI RAJA LAK!!

Tapi seriously talking, when I read that blog, aku terus rasa nak jadi Fan of Medela Freestyle. HAHA. Tokey kedai tu bernama Naja aka Aja. Her explanations in each entry adalah sangat mudah difahami untuk mommy-to-be macam aku yang sangat zero knowledge ni. And price dia pon quite cheaper than any outlets in Malaysia except kat baby fair la sebab according to kak kyra, you can get Medela Freestyle as cheap as RM1200.

But then kalau korang baca tapi tak rasa teruja, itu sukati koranglah. Lain mata, lain jiwa, lain pendapatnya. Hohoho




For the time being, angkara promotions serta free gifts yang dicanangkan sangat menggamit jiwa ke-mommy-to-be-an aku, thus I have placed my order on Medela Freestyle and a few Medela's items as well. That was my 1st time ever I've ordered the nursing items. Hehe. Order sajork. Bayar belum lagi. HAHAHAH DANG!!!

Before I wanna buy the baby stuffs, I definitely have to do some surveys la sebab barang baby adalah mahal giloooooooo wa cakap sama luuuuu. For instance kalau kau berangan nak beli Ipad 2, kau boleh lah berangan semata. Sebab harga Ipad more or less is equivalent to harga stroller dan breastpump, EACH okay!

Aik. Dah lah more, pastu less, equivalent lak tu #abaikan

Semoga aku mempunyai susu yang cukup to breastfeed my little one later. InsyaAllah. Mana ada emak yang tanak susukan anak sendiri kan. No? Do pray for me yah! =)

Anyway, I have lots of baby stuffs' to buy. I have listed each one of them roughly in my mind. Tapi tanak beli lagi. Sebab rasa macam awal sangat. Tapi ramai yang kata patut beli sekarang. Tapi aku nervous nak beli. Pesal tah. Sebab kalau boleh rasa macam nak bagi baby ni keluar dulu baru beli. Bole? HAHA AH KARUT SAJA KAU NI AJ.

Tapi actually tu chinese style la. Chinese will buy all those baby items once the baby has safely delivered by the mother. Itu adalah based on apa yang aku borak lah dengan dorang. Betul ke tidak aku pon tak tanya banyak. Hoho =p

Baiklah. Dengan ini, aku akan mula membeli baby stuffs pada minggu hadapan. Eh kenapa minggu hadapan? Kerna next week I'll be flying off to Bandung for baby shopping! Asyik-asyik bandung asyik-asyik bandung. Nanti anak kau tanya kampung katne, kau nak jawab kat bandung ke hah AJ?!! Errr... Sangat tak cool T___T


Okayla. Akhir kata, we don't have to be friends with everyone. BE SELECTIVE yo! #sangatrandom




Hugs,
aj-the-mommy

3 comments:

nuruljannah sukhri said...

mahal lagi..xpela, beli yang murah je la kat anakku..
betul kata u, barang baby sangat mahal..sambil kesat air mata..
sekali terjah mmg beratus la melayang..itu baru bebaju nya..
kena planning btul2 ni.mcm mana la abah aku yang keje gomen, gaji naik setahun sekali seciput je boleh tanggung aku 6 beradik...

deena awanis said...

sepatutnya fitrah a mummy mesti nak breastfeed their babies..tapi aku dah jumpa beberapa makhluk yang konflik identiti disitu..hohohoho..

breastfeeding x semudah yang disebut sebab sekarang ni ada banyakkkkk FM dijual..learn, learn and learn k..nanti aku add ko kat KIM, FB..;-D

anyway, good luck!!

AJ The Mommy said...

NURUL JANNAH

kan?? Mahal gila. Lagi mahal drp brg2 kita. haha. tapi takpela. sekali sekali kan. demi anak-anak. Ceewaahh...


DEENA

eh ada ke orang macam tu babe? Tetiba macam kesiannya anak mereka. Or maybe breast dorg bengkak ke sakit ke yg buat dorg takleh breastfeed. Wallahualam.

Hah?!! Apa tu? KIM??? Weh ko kene ajar aku byk bende woii. hahahha